Ülkeyi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yabancı turistler, Türkiye’nin seyahat için güvenli olup olmadığını merak etmeye başladı.

İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Kapadokya ve Konya gibi ülkenin önde gelen turizm merkezleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgenin dışında yer alıyor.

BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı

Depremin merkez üssünden bin kilometre uzaklıkta yer alan İstanbul’da, depremde hayatını kaybedenler için tutulan yasla birlikte bir yandan da hayat devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl tek başına 16 milyon yabancı turist ağırlayan metropol, bu yıl da ziyaretçilerini karşılamaya hazır.

Yabancı turistler rezervasyonlarını tutmaya karar verdi

Deprem öncesi yerlerini ayırtan turistler, İstanbul’daki rezervasyonları iptal etmedi. Euronews'te yer alan habere göre, İstanbul'da karşılaştığımız İspanyol turist Marian Catalan rezervasyonuna sadık kalanlardan biri. Catalan, "Evet, biraz kararsız kalmıştım. Ama her şeyi önceden ayarlamıştık ve deprem bölgesine bin kilometre uzaklıkta olması bizi rahatlattı. Burası güvenli bir ülke ve kesinlikle yeniden gelmek istiyoruz. Çok sevdik" diyor.

İngiliz turist Debbie Still de bu zor dönemde Türkiye'yi seyahat etmenin önemli olduğunu vurguluyor: "Buraya geleli daha 24 saat bile olmadı ama şimdiden çok sevdik. Harika bir yer. Türk insanıysa çok kibar, çok candan. Bugün isteyeceğimiz son şey insanların Türkiye’ye gelmemesi olur. Her zamankinden daha çok gelmelisiniz!"

Türkiye'nin turizm sektörü, 2023 yılında salgın öncesi seviyelere dönme yolunda ilerlemeye devam etmek istiyor.

Editör: Kerim Öztürk