Nasıl bir oyun? Siyasetin teatral sahnelerinden bir perde daha açıldı. Meral Akşener partisinde erken seçimli kurultay kararı almış.
Öncesinde şu durumu ifade etmek mecburiyet; biz (Ülkücüler) İYİ Parti işine çok kafa taktık. Sataşmalar, polemikler arasında birileri ince hesaplarını cari kıldı ve yoluna yürüdü… Esasta siyaset böyle bir şey… Yani 40-50 vekil çetelesi, birkaç genel başkan yardımcılığı.. ve umutları tezgahta pazarlanan bir seçmen kitlesi!
İyi Parti (kendi ifadeleriyle de sabit) Ülkücülerin siyasi kurum hüviyetini taşımaz, taşımıyor. Meral Akşener’in MHP’de bir dönem bulunması ve bazı Ülkücü bilindik isimlerin bu partide esame teşkil etmesi de durumu değiştirmez! Bilmek lazım gelir ki, İYİ Parti salt çıkarlar, beklentiler, sığ politik hesaplar arenasından öteye geçmemiştir. Bekleme salonuna alınan iğdiş edilmiş sağcı ve kimi ola liberal konforcuların dönemlik tevessülünden ibaret…
Meral Akşener bir takım hesapların göbeğinde, farklı hesapların türevinde bir misyon yüklenen, izafe edilen figürdür. Kalabalıklar minyatürünü andıran, arızi furya ve balon uçuran diskurlarıyla kendini ortalığa salan İYİ Parti’nin fazla lakırdısını etmenin ne gereği vardı acep?!. Bilemiyorum!
Bunlar nasıl tariflenir? Sağcı, liberal, milliyetçi, döküntü, toplama, demokrat vs… Bu tip, dönem hesaplı politik araçların omurgalı ve ilkeli bir lider/kadro nitelemesi olamaz!
Meral Akşener lider mi? Hayır! Hesapçıların eşitler arasında birinci kıldığı ve kimi sermaye odaklarının, nüfuz tasallutunda bulunan kliklerin Truva atıdır. Çok kısa sürede beklenti enflasyonu yayarak; o, 90’ların berbat ve köksüz sağ siyasetine geri dönüşü çağrıştıran bir karabetlik!
İkaz ettik, Ülkücüler ilk istasyonda indirilecekler arasındaydı… Birkaç ismin ön plana alınması ve MHP’de yaşanan darbeci kongre kalkışması kimseyi yanıltmasın.
Türkiye siyaset manzarasında kısaca; sağda boş yer yok, solda boş yer yok! Milliyetçi siyasanın temsil cenahı da bellidir. Meral Akşener’e göre Kürtlerin siyasi temsilcisi de bellidir… O halde İYİ Parti’nin bundan sonra varlık süresi; ancak hazine yardımının vadesiyle doğru orantılıdır.
Kongreye giden Meral Akşener var; ancak arada bir de bıyığını burmakta olan Koray Aydın!.. Ümit Özdağ işi bitti gitti; ağzıyla kuş tutsa murad alamaz! Belli ki bazı vekiller de ilk fırsatta MHP’ye dönmek için nabız alacaklardır.
İYİ Parti kongre kararının hikmeti sebebi şunlardır;
Tekrar kamuoyunda gündem yaratmak...
Ülkücü tanınanları tasfiye etmek…
Böylelikle de Meral Akşener’in elini güçlendirmek!

Kumpanya adeta… Alengirli işler; samimiyetsiz ve mürai…

Türkiye’nin İYİ Parti gibi bir Tahtakale simsarcılığını andıran yapılara ihtiyacı yoktur! Yerel seçimler sonrası iyi görürüz; herkes anlar.
Murat Taşdan