MHP dünün efsane, şerefli asil referansı ve geleceğin parlak rüyasıdır. Kişiler bugün var, yarın yok... tüm partiler siyasi partiler mezarlığında er ya da geç yerini alacak ama Türk milleti ile birlikte Ülkü’nün karşılıksız ve ölümsüz sevdasının tartışmasız adı MHP, kişisel hatalar ve kusura rağmen kıyamete kadar var olacaktır. 

Kişiler er veya geç tarihin, hakkın, hukukun, adaletin ve Ülkücü vicdanın hükmüne mahkum olacaktır. Ben dahil herkes bu kurala tabidir... Müslüman hata yapıyor diye İslamdan; kişiler hata yapıyor diye şehitlerin emanetinden asla vazgeçmeyeceğiz! Çünkü MHP ve Ülkücü hareket sıradan bir parti değildir. 

Kadere bakınız ki şimdi balkondayız(!) Ancak hala Turan hayali kuruyor, Türk milletinin geleceğini düşlüyoruz. 

Bizim hayallerimizin referansı Ülkücü şehitlerdir. Bu hayale pranga vuracak Allahtan başka hiç kimse yoktur! Yaşadığımız o zor dönemde yola çıktık; hukuk ve parti içi demokrasi diye tüzük kurultayı yaptık ama fırsat muhalif muktedirlerimizin eline geçince, bu uğraş sadece parti içi muhalefetin yaldızlı lafları olarak kaldı. Hani çarşaf liste? hani ön seçim? 

Siyasete nokta koyduk... tüm doğrulara, partiler üstü destek vermeye ve ülkeme, milletime hizmete fikrimle, zikrimle ve duamla devam... şartlar hangi bedeli isterse,  vermeye hazır olmayı Allah nasip etsin. Hiç takılmıyorum.... Kurultay istemiştik; o kurultayda Ülkücüler kimi seçerse buna sayın genel başkan Devlet Bahçeli dahil, o ortak akla Ülkücü iradeye teslim olacaktık. Zira biz siyaseti ibadet gibi gören bir ideolojik gelenekten geliyoruz. Ancak kısmet olmadı. Bunu yarın siyaset tarihçileri yazacak... hareketin hafızası ve her figürü layık olduğu yere mutlaka oturtacaktır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Kadı hükmünü verir; belki yarın olmaz... ama adalet, mahkeme, devlet, Türk milleti ve Ülkücü hareket mutlaka olacaktır. 

Ülkücüler binlerce yıllık Türk tarihinin özü, özeti, birikimi, bugün kalkan bayrağı ve sönmeyen meşalesidir. Şahıslar tarih olacak; istisnalar dışında unutulacak ama gerçek hesap günü ahirettir; orada unutma yok herkes hesabını verecektir! Fakat Ülkücü milliyetçi hareket bu dünyada, gönüllerde, rüyalarda ve hayatta hep var olacaktır. Er ya da geç mutlaka herkes layık olduğu yerde olacaktır. 

Biz ölümsüz ideale inanıyoruz... şehitlerin gittiği yere biz de gideceğiz... 

Şehitlerin emaneti ve karşılıksız sevdası uğruna ömür tüketenlere selam olsun!

Sabri Şenel