TÜRK'ÜN ÖZ YURDU İRAN'DA

TÜRK'ÜM DEMEK SUÇ MU OLDU?

Tebrizli Türk aydını Rahim Cevatbeyli ile ikinci bir Boraltan köprüsü faciası yaşanır. İran’a iade edilirse Türkiye’ye yurt dışında zulme uğrayan hangi Türk güvenir? 

Buna hiç kimsenin hakkı yok! Bu Türk milleti için ciddi bir sınavdır! 

İran, Türkiye’den sonra Türklerin en çok yaşadığı Türk yurdudur. İran bu şovenist perslilik dayatmasından vaz geçmelidir. 

İran ve Türkiye kardeş iki ülkedir. Kardeş ülke insanlarına ayırım yapmak utanç vericidir.

 İran Türkleri Türk dünyası İle İran arasında dostluk köprüsüdür. Bu köprü kanlı boraltan köprüsü olayına dönmemelidir. Bu iade asla yapılmamalıdır.

Hatta şu anda iade edildi iddiaları dolaşıyor. Bunu yalanlayacak ifadeler bekliyoruz. Bu utanç sorumlu ve vebali olan herkesin boynuna hiç inmeyecek şekilde asılır; alnına çıkmayacak kara leke olarak sürülür.

Küresel emperyalist işgal denemelerinin ayyuka çıktığı bir dönemde, ülkelerin kalıcı dostluklarının sosyolojik temeli burada atılır. Muhtemel ittifak ve kardeşlik bu olaylarda test edilir. Bu testi geçemeyen çağ dışı temel insan hakları yoksunluğu ilişkileri bombalar altına dinamit koyar. Yöneticilerin dostluk ve iyi niyet açıklamalarının altı boş kalır, fos çıkar. Sürdürülebilir olamaz.

Her insan gibi Türk milletinin evlatları dünyanın her yerinde özgürce 
yaşamalıdır. Sadece bunu istiyor temenni ediyoruz. Bu evrensel hak teslim edilmeli ve kalıcı olmalıdır.

Sabri Şenel