Haçkalı, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı oldu Haçkalı, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde faaliyetini sürdüren dernekler tarafından Mekke’nin fethinin yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

        Akdağmadeni İmam Hatip Mezunları Derneği, Diyanet Sen ve Anadolu Gençlik Vakfı ortaklaşa düzenlediği programda 1 Ocak Mekke'nin fetih yıl dönümünü kutladı. Akdağmadeni Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa sivil toplum temsilcileri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İrfan Salman yaptı. Salman, İslam tarihinde iki önemli fethin olduğunu, bunlardan birinin Mekke, diğerinin ise İstanbul’un fethi olduğunu belirterek, bu kutsal gün ve gecenin İslam’da yeri olmayan yılbaşı kutlamalarına alternatif olabileceğini vurguladı.

        Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak ise fethin manevi yönden gönülleri de fethettiğini belirterek, Hz. Muhammed'i (SAV), kutsal şehri fethinden ve yaşantısından örnekler vererek anlattı. Program ilahi ve tasavvuf müziği eşliğinde semazen gösterileriyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim