Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Geçtiğimiz günlerde Mehmetçikle girdiği çatışmada öldürülen teröristin taziyesine katıldığı ortaya çıkan AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, daha önce de bu gibi taziyelere katıldığını ve yaptığının suç olmadığını söyledi.


"BİRKAÇ defa KATILDIM"

PKK'lı teröristler için kurulan taziye çadırına gidip başsağlığı dilediği ortay açıkan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, birkaç defa taziyeye katıldığını anlatırken şöyle devam etti:

"katılmış olduğum tüm taziyeler Şengal’de ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü YPG’lilerin taziyeleriydi ve ailesini babasını tanıdığım insanlardı. Ailesine taziyeye gittim Bundan hiç gocunmam, çekinmem ve bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil. Fakat ana karşıcılık ve muhalefetin AK Parti hizmetleri karşısında siyaset üretemeyip komplekse girmeleri onların bu tür ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki, bundan bir şey çıkmaz. Bu memleketin hayrına politika üretsinler, bizim muhalefete ihtiyacımız vardır."

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEDİ

AKP milletvekili Ensarioğlu, çözüm sürecine de değinirken partisinin bunu başlattığı günden itibaren hiç bir zaman 'Çözüm sürecini bitiyorum, bitireceğim, bitirdim demediğini' kaydederek, şöyle devam etti:

"İnsanların hayatına kıymet biçti. İnsanların ölmemesine, anne ve babaların gözyaşlarının dinmesine, bu memlekette çatışma olmaması için yürekli bir halde bir süreç başlattı. Bu sürecin peşinde, bunda sorun yok. Terörle savaşım ayrı bir şeydir, bu milletin can ve mal güvenliğini korumak da hükümetin görevidir. Biz eğer tabanca bırakacaksak, sayın Başbakanımız Mardin’de süreçle ilgili 10 maddeyi açıklarken söylemiş oldu. Bugünden itibaren silah bırakmazsa muhatabımız değil dedi. Tabanca bırakacaksa, samimi bir şekilde gereğini yapacaksa doğal olarak ki muhataptır. Silahlı bırakmayacaksa hepimiz bu süreci halkla yürüteceğiz."
Editör: TE Bilisim