Aksaray Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Aksaray Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı Mevlana enstalasyon (yerleştirme sanatı) sergisini okul müdürü ve veliler açtı.

    Enstalasyon sergisinin açılışına Okul Müdürü Yasin Kayhan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul müdürü ve beraberindekiler çocukların yapmış oldukları proje stantlarını tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

    Okul görsel sanatlar öğretmeni Fatma Buldum, "Estetik kaygı gütmeksizin toplumsal mesaj içeren ve 3 boyutlu yapılan düzenlemeler enstalasyon (yerleştirme sanatı) dır. Gözümüzle göremediğimiz yok olan ve kaybolan değerleri bir başka bakış açısıyla göstermeyi amaçladık. Büyüklerin dünyasına çocukların gözüyle baktık. Sanatı felsefi yönüyle ele alan düşünce ürünlerini sergiledik. Özel Sema İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar dersinde hazırlanan ve öğrencilerin iki aylık çalışmalarının ürünü olan 'Mevlana Enstalasyon' adlı sergi, öğrencilerin çalışması ürünüdür. İnsanlığa hoşgörü ve sevgi mesajları sunan Mevlana Celaleddin Rumi’nin mesajlarını çocuk gözüyle sizlerin beğenisine sunuldu. Kurum olarak, her şeyin olduğu gibi sanatın da insana hizmet etmesi gerektiği ve insan için olduğu düşüncesindeyiz." dedi.

    Okul Müdürü Kayhan, çocukların çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirirken görsel sanat öğretmenine bu anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim