Şehitlerin aziz ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Yasin şerifler okunarak gönderildi. Mevlid-i Şerif Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan Uysal, MHP İl Yöneticileri ve ülkücü gençlerin katılımı ile gerçekleşti.

Antalya Ülkü Ocakları’ndan 19 Mayıs Açıklaması Antalya Ülkü Ocakları’ndan 19 Mayıs Açıklaması

Mevlid-i Şerif sonrası açıklama yapan Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan Uysal, “Hatay Reyhanlı'da yaşanan saldırı sonucu milletimizin sinesinde derin bir yara açılmıştır. Ülkü Ocakları olarak  saldırı gününden bu yana, eğitim faaliyetlerimiz hariç olmak üzere, her türlü faaliyetimizi durdurmuş bulunmaktayız. Bu tutumumuz, Reyhanlı'daki saldırıdan zarar gören  vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, yanlarında olduğumuzu göstermek içindir. Ülkü Ocakları, söz konusu ülkemiz ve milletimiz olduğunda en derin hassasiyeti göstermeye devam edecektir. Bugün, Reyhanlı'da şehit düşen vatandaşlarımız için Genel Merkezimiz önderliğinde Ülkü Ocakları'nın bütün İl temsilciliklerinde mevlit okutulacak, dualar edilecektir. Bu bizim için, şehitlerimizin arkasından yerine getirilmesi gereken bir borçtur.” dedi.

Hatay Reyhanlı’da yaşanan olaylara değinen Ülkü Ocakları İl Başkanı Uysal, “Reyhanlı politik bir malzeme değildir. Reyhanlı vatandır. Reyhanlıda hayatını kaybedenler kurban değildir. Hepsi bizim kardeşimizdir. Kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Orada ağlayanlar bizim öz akrabalarımızdır. Orada dökülen gözyaşları bizim yüreklerimize damlamaktadır. Hepimizin bildiği gibi bu yaşananlar, devlet adına karar alma yetkisine sahip olanların attıkları yanlış adımların sonucudur. Reyhanlı'daki saldırıları sadece bir saate, bir güne, bir haftaya bakarak anlayamayız. Biraz geri çekilip yıllardır devam eden hatalar zincirine bakarsak neden bu hâle geldiğimizi görebiliriz. Bir yandan küresel hesaplar yapılırken, diğer yanda Türkiye'de yürütülen günübirlik politikalar ile bu hesapları yapanların ekmeğine yağ sürülmektedir. Acıların en büyüğünü yine Türk milleti çekmektedir.” diyerek Reyhanlı’da yaşananların önemine vurgu yaptı.

Sözlerine devam eden Başkan Uysal, “Şu an Türkiye geneline yayılmış olan bütün Ocaklarımız bir cenaze evi gibi Reyhanlı'ya gözyaşı dökmektedir. Vefat eden kardeşlerimizin huzur bulmalarına bir nebze yardımcı olabilmek için bu mevlit programlarını düzenliyoruz. Buraya gelen, programımızı dinleyen, acımızı paylaşan, Reyhanlı'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir Fatiha okuyan herkesten Allah razı olsun.” dedi.





Editör: TE Bilisim