MHP Tokat il başkanlığı MHP Tokat il başkanlığı
Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından düzenlenen halk ozanları etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Aşık Ensar Şahbazoğlu ile Aşık Bilal Ensar'ın seslendirdiği deyişler, katılımcıların beğenisini kazandı.

        AKSİAD tarafından sosyal faaliyetler kapsamında düzenlenen aşıklar gösterisi Tokatlılardan tam not aldı. Dernek Başkanı Hasan Urhan, Tokat'ta 210 üyesi bulunan dernek olarak Tokat ekonomisine katkı yapmak için çalıştıklarını anlattı. Hasan Urhan, düzenledikleri aşıklar konseriyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Urhan, "Aşıklar sazıyla, bizler de sözlerimizle iş adamlarını Tokat'a yatırıma çağIrıyoruz. Aşıklık geleneği kültürümüzde önemli bir yer tutuyor. Orta Asya'dan itibaren elinde kopuzu ile köy köy dolaşan aşıklar toplumun musiki ihtiyacını karşılamakla beraber aynı zamanda verdikleri öğütlerle de insanı bilgi ve hikmete yönlendirmişlerdir. İş adamlarımızı bu kışın uzun gecelerinde iş stresinden uzaklaştırmak adına, birbirimizle kaynaşma adına, değerli aşıklarımızın güzellemeleri, koçaklamaları, atışmaları ile siz değerli katılımcılara Sazlı sözlü huzur dolu saatler yaşatalım istedik." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından sahneye çıkan Aşık Ensar Şahbazoğlu ile Aşık Bilal Ensar, 93 koçaklaması, leb değmez ve atışma dallarında deyişler seslendirdi.
Editör: TE Bilisim