BDP'nin en az oy aldığı Karadeniz illerine giderek halkla buluşmaya karar veren BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel Sinop'a gitti.

BDP MİLLETVEKİLLERİNE SİNOP'TA BÜYÜK TEPKİ

BDP milletvekilleri Sinop'ta tepkiyle karşılanırken, caddelere geceden Türk bayrakları asıldı. Öğretmen evinde toplantı yapıldığı sırada ise 200 kişi bina önünde protesto sloganları attı.

Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!

Çözüm süreci çerçevesinde Karadeniz'deki illeri ziyaret etmek için yola çıkan BDP'li 4 milletvekili, bu sabah karayoluyla Çorum'dan Sinop'a geldi. Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü'yü karşılamak için bir grup Derinboğanağzı Sokağındaki çay bahçesine gitti. Ancak işyeri sahibi grubun BDP'lileri karşılayacağını öğrenince, işyerini kapatıp karşılamaya gelenleri çıkardı. Ardından da işyerine Türk bayrağı asıp gitti.

BİR GRUP TEPKİ GÖSTERDİ

Geceden Sakarya Caddesi'ndeki birçok işyerine Türk bayrağı asılırken, bugün öğretmen evine gelen BDP'li vekiller, gezileri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı yapmaya başladı. Bu sırada öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler geniş çaplı önlem aldı. Yaklaşık 200 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla öğretmen evinin önüne gelip, protesto sloganları attı.

Öğretmenevinin ön tarafında olaylar çıkarken, yaklaşık 10 kişilik bir grup arka taraftan bahçeye girip binanın giriş kapısından içeriye girmeye çalıştı. Ancak burada önlem alan çevik kuvvet polisleri grubu engelledi. Dışarıda olaylar yaşanırken, BDP'li vekiller öğretmenevinin toplantı salonundaki konuşmalarına devam etti.

ARBEDE ÇIKTI

2 katlı olan ve iki giriş kapısı bulunan öğretmenevi çevresini saran yaklaşık 2 bin kişilik grup, içeriye girmeye çalıştı. Bu sırada polis gruba müdahale ederken arbede çıktı. Polis biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Arka kapıdan içeriye giren bir kişi çatıya çıkıp binanın arka kısmına dev bir Türk bayrağı ve Atatürk posteri asarak indi. Binaya uzaktan taş, yumurta ve su şişeleri atan göstericileri, İl Jandarma Komutanlığı Aşayiş Şube Müdürü Binbaşı Eyüp Aktaş, ikna etmeye ve sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin de olayların başlangıcından bu yana bölgede bulanarak vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Öğretmenevinin bulunduğu binanın bahçe demir korkuluklarına da 'Sinop'u terk edin, susturacak üç şey vardır, ezan sesi, saygı duruşu, İstiklal Marşı. Sinop Gençlik Platformu' yazılı pankart dikkat çekti. Ayrıca geçen yıl Ekim ayında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Sinoplu piyade er Bülent Yalçın'ın fotoğrafı da öğretmenevi bahçe duvarına asıldı.

Editör: TE Bilisim