Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2013 yılında toplam 20 milyon TL hibe dağıtacak. Bu yılki hibe programında ise aslan payı yine sanayi ve turizme gidecek.

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa, Eskişehir ve Bileciklileri, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) hibelerden daha çok faydalanmalarını istedi. Vali Şahabettin Harput, 2013 yılında toplam 20 milyon TL’lik hibenin üç ile dağıtılacağını belirterek, “Bursa, Eskişehir, Bilecik; BEBKA, bu üç ilin bir araya gelerek oluşturduğu kalkınma ajansı. 2010 yılından itibaren bu üç ile de çok verimli hizmetlerde destek olmaya devam ediyor. Özellikle 2013 yılına girerken BEBKA olarak aldığımız kararla çok ciddi yatırımları, çok önemli destekleri gündemimize aldığımızı özellikle Bursalı vatandaşlarım ile paylaşmak istiyorum.” dedi.

        2013’TE 20 MİLYONLUK HİBE

        BEBKA’nın bu yıl 20 milyon TL tutarında hibe desteği vereceğini anlatan Vali Harput, “20 milyon TL’lik hibe üç ile dağıtılacak. Bunun yaklaşık 10 milyon TL’si Bursa, diğer 10 milyon TL’si de Bilecik ve Eskişehir’e paylaşılacak.” şeklinde konuştu. Bu yıl BEBKA’nın vereceği 20 milyon TL’lik hibenin 8 milyon TL’sinin sadece sanayi alanında olacağını anlatan Harput, şunları söyledi: “Sanayi alanındaki bu hibe kişi başına 1 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Sanayi alanında ise üç alt konu gündeme geliyor. Bunlar ise Çevre, Ar-Ge ve enerji verimliliği.”

        Yapılacak 20 milyon TL’nin ikinci dilimi olan 10 milyon TL’nin ise küçük ölçekli turizm altyapılarına dağıtılacağını anlatan Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti: “Özellikle ilimiz ve ülkemizin gündeminde bir numaralı yeri teşkil eden turizm konusunda BEBKA olarak ilk planda 10 milyon TL tutarında bir rakamı dağıtacağız. Bu 10 milyon TL ise daha ziyade küçük ölçekli alt yapı turizm projelerine verilecek. Özellikle belediyeler ve turizmle ilgili kamu kuruluşlarının da bu fondan destek alabilmeleri mümkün.”

        Geri kalan 2 milyon TL’lik fonun da yine turizm alanında değerlendirileceğini anlatan Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada da proje başına destek 250 bin TL’ye kadar düşüyor. Kar amacı gütmeyen kuruluşların yapacağı projelerle bir şehrin tanıtımında, film, CD ve kitaplar hazırlanması, şehrin tanıtımı ile alakalı yön levhalarının hazırlanması gibi projelere BEBKA destek verecek. İlgililer bu günden itibaren BEBKA sitesinden detaylı bilgi edinebilir. 24 Aralık Pazartesi gününden itibaren ise 20 Mart 2013 tarihine kadar müracaatları kabul edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim