YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bitlis´te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köy yolu ulaşıma kapanırken, merkezde bulunan tek katlı evler adeta kara gömüldü.

Bitlis Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kentte dünden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 300 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Açıklamada, ekiplerin acil durumlara müdahale için hazır bekletildiği kaydedildi. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde kar kalınlığının 2 metre 30 santimetre olarak ölçüldüğünü, bu oranın yüksek kesimlerde 3 metreyi bulduğunu ifade etti. Yetkililer, çığ uyarısında bulundu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve ilçelerde eğitime perşembe ve cuma günleri toplamda 2 gün olmak üzere zorunlu tatil verildi. Öte yandan Bitlis-Hizan, Bitlis-Mutki, Hizan-Bahçesaray yollarının ulaşıma kapalı olduğu, Güroymak-Tatvan karayolunda ise sis ve yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Bitlis merkez de bulunan sosyal konutlar ise tamamen kara gömüldü. Vatandaşlar çatılarda biriken kar yığınını temizlemek için kolları sıvadı. Vatandaş Mehmet Özdemir, "Evlerimiz karın içinde kaybolmuş durumda dışarıya çıkamıyoruz bizde ekmeğimizi alıp eve giriyoruz ancak bir daha ekmek ihtiyacı olunca dışarı çıkıyoruz mecbur olmadıkça evden çıkmıyoruz." dedi

Menderes Özer ise "4 gündür evde kalmış durumdayız. Evden çıkamıyorum. Kar her tarafı kaplamış durumda 3 metreye yakın bir kar var yerde insan boyunu aşmış durumda." diye konuştu.

Esnaf Murat Kızıl, "3 gündür dükkan kapalı çalışamıyoruz, evden çıkamıyoruz. Dükkana gitsem iş yok. Soba yakacak bir ton kömür 600 lira. Odun ayrı dert, kömürü ayrı dert. Siftahsız 3 gündür evin içinde yatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim