Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin’e geldi.

Özel uçakla aralarında siyaset, işadamı ve basın mensuplarının bulunduğu yaklaşık 120 kişilik kalabalık bir heyetle başkent Pekin’e gelen Kılıçdaroğlu’nun ziyareti 6 gün sürecek. Çin’e yıllar önce bürokrat olarak gelen Kılıçdaroğlu, siyasetçi kimliğiyle ilk defa Çin’e geldi.

2013'ün ilk yurt dışı gezisini Çin’e yapan CHP Genel Başkanı, bugün Pekin’de ilk olarak akşam saatlerinde Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nde onuruna verilen resepsiyona katılacak.

Varışında Pekin Büyükelçisi Murat Esenli’nin karşıladığı Kılıçdaroğlu yarın, davetlisi olarak geldiği Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Dış İlişkiler Başkanı Wang Jiarui ve partinin 25 kişilik polütbürosunun üyesi Li Yuanchao ile görüşecek. Görüşmelerde, ikili ilişkiler ve özellikle Suriye konusunda son gelişmelerin masaya yatırılması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Pekin’de tarihi Yasak Şehir ve Çin Seddi’ni de gezecek.

Çin Komünist Partisi'nin davetlisi olarak Çin’e gelen Kılıçdaroğlu, Pekin’in yanı sıra Çin’in finans ve ticaret merkezi Şanghay şehri ile Uygur Türklerinin yaşadığı ülkenin kuzey batısındaki Şincan (Xinjiang) Uygur Özerk Bölgesi'nin merkezi Urumçi şehrinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacak. Kılıçdaroğlu, Urumçi’deki bir üniversitede konuşma da yapacak.

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden heyetin arasında CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da bulunuyor.

18 Ocak’ta Çin ziyaretini sonlandıracak Kılıçdaroğlu, geçen yıl Bosna Hersek, Güney Afrika ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret etmişti.
Editör: TE Bilisim