Muhteşem Yüzyıl tartışmalarında sürekli ‘Ecdad’ ve Ecdad mirası eleştirisi yapan Erdoğan ecdadının mirasına sahip çıkamadı. Kanuni’nin tedavisi için Rüstem Paşa tarafından yaptırılan kaplıca alacak verecek meselesinde icradan satışa çıkarıldı.

Bursa’da 456 yıl önce Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Kanuni Sultan Süleyman’ın tedavisi için yaptırılan ve son yıllarda termal otel ve hamam olarak kullanılan Yeni Kaplıca, Bursa 5′inci İcra Müdürlüğü tarafından, ortaklarından birinin banka borcu nedeniyle satışa çıkarıldı. Yeni Kaplıca’nın 36 hissedarından biri olan Tomris Ete’ye ait 10 hissenin satış ihalesi, 11 Nisan tarihinde gerçekleşecek.

Klasik dönem Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1555 yılında Sadramazan Rüstem Paşa tarafından Kanuni Sultan Süleyman için inşa ettirilen Yeni Kaplıca, merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Kükürtlü Mahallesi’nde bulunuyor. Yeni kaplıca, tavanı 12 metre çapında iki büyük kubbeyle örtülü olan ve hamamın içindeki halvetlere su, soğumadan ulaştığı için sıcaklığı 84 dereceyi bulan termal sularıyla kentin önemli kaplıca merkezleri arasında yer alıyor. Üçü büyük olmak üzere, toplam on kubbeyle örtülü kırk kurnanın bulunduğu geniş havuzu, tarihi çinileriyle önemli bir tarihi zenginlik olan ve 36 hissedarı bulunan Yeni Kaplıca, tarihi kayıtlara göre Kanuni Sultan Süleyman’ın tedavi olduğu yer olarak biliniyor.

BİR HİSSEDARIN BORCU NEDENİYLE

Bilim ve Teknoloji Fuarı Bursa'da yapılacak Bilim ve Teknoloji Fuarı Bursa'da yapılacak

Sadrazam Rüstem Paşa tarafından yaptırılan Yeni Kaplıca’nın hissedarlarından birinin bankaya olan borçları nedeni ile tarihi yapı, icradan satışa konuldu. Bursa 5′inci İcra Müdürlüğü’nün ilk ihalesini 11 Nisan’da yapacağı satış Bursa Adalet Sarayı’nda yapılacak. Yeni Kaplıca’nn 36 ortağından Tomris Ete’nin banka bonçları nedeniyle sahip olduğu 10 hisseye ilk satışta 351 bin 705 TL bedel belirlendi. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda bu hisselerin, belirlenen bedelin yüzde 40′ına fiyata satılacağı belirtildi.

DHA

Editör: TE Bilisim