Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerinin ardından şimdi gözler aday adaylarına çevrildi. Gümüşhane’de MHP’nin aday adayları dikkat çekiyor. Uzun süredir Erzurum milletvekilliği adaylığı yapan MHP’li Ertürk Çimen bu dönem aday adaylık başvurusunu Gümüşhane’den yaptı. Çimen’in Gümüşhane’den aday adaylık başvurusu yapması MHP’de dengelerinin değişeceğini gösteriyor. 

Ertürk Çimen’in de dahil olmasıyla MHP’den Gümüşhane’de şu ana kadar aday adaylık başvurusu yapan kişi sayısının beşe yükseldiği öğrenildi.

Gümüşhane’de MHP’den aday adaylığı için başvuruların daha da artacağı bilgisi gelirken, bu dönem Gümüşhane’de 1. ve 2. sıra adayları arasında yoğun bir çekişme yaşanacağı görünüyor.

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

HABER: Kerim Öztürk – HaberAlp Editörü

Ertürk Çimen Türk bayrağı

Ertürk Çimen

Ertürk Çimen, 3 Mart 1960 yılında Gümüşhane’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamladı. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Ortaokul ’da tanıştığı ülkü ocaklarında görev almaya devam ederken, aile şirketinde nakliye gıda perakendeciliği ve toptan gıda sektöründe de çalıştı.

1984 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Cizre’de tamamladı ve ertesi yıl Gümüşhane’deki ilk otomotiv bayiliğini kurdu. Gümüşhane’den sonra 1992 yılında Erzurum’da Çimenler Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi kurmuştur. 1992 yılında Erzurum Milliyetçi Hareket Partisi il yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

1994 yılında yine MHP’ den Erzurum Palandöken ilçesinde Belediye Meclis üyesi olarak görev almaya başladı. Aynı yıl Petrol Ofisi A.Ş ile akaryakıt yatırımlarına da başladı. Diğer görevlerinin yanı sıra 2002 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Erzurum il başkanlığına Genel Merkez tarafından atandı. Bu süreçte, iki kez üst üste il başkanı seçildi. 2008 yılından bu yana TÜRKATA vakfı kurucu mütevelli heyeti üyesidir.

Editör: Kerim Öztürk