Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Eski eşya satan seyyar esnaf için Adana Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 120 dükkan tamamlandı. Ancak esnaf, altyapısı olmayan, elektrik ve su verilmeyen, kapıları kırılmış iş yerlerine geçmeden gönderilen haciz kararlarıyla şoka uğradı. Eski Eşya Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Yüknük, haciz işlemine tepki gösterip "Gerekirse esnafı belediyenin önünde toplar, Ankara'ya yürürüm." dedi.

            İçişleri Bakanlığı'nca görevden el çektirilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, D-400 yolu Mersin istikametinde bir arazide 3 yıl önce 120 dükkan ve lokantayı kapsayan bir yer yaptırdı. Seyyar esnafa ihale ile kiralanan yerde bir türlü altyapı hizmeti tamamlanamadı. Kimse de bu sebeple dükkanlarına taşınamadı. Eski Eşya Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Yüknük, esnafın 3 yıldan bu yana kira ödediğini hatırlatarak, "Sen bana yol yapmazsan, imkan sağlamazsan, elektrik vermezsen ben oraya gidip ne yapacağım." diye sordu. Aytaç Durak'ın alınmasının ardından göreve gelen Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın burayı gidip incelemesi gerektiğini anlatan Yüknük, esnafın mağduriyetinin önüne geçilmesini istedi. 30-40 esnafa haciz geldiğini kaydeden Yüknük, "Esnafın arabasını bağlamışlar, bin 500 lira para ödemek zorunda kalmış. Altyapı yok, çare sunmuyor. 2 metre ot var, tuvaletler yok, kapılar kırık. Elektrik yok. Bu adamlar nasıl gitsin, orada ne yapsın?" diye konuştu.

            Başvanvekili Zihni Aldırmaz'ın önce yardımcı olduğunu daha sonra yardımcı olmaktan vazgeçtiğini ileri süren Yüknük, "O dediğini yapmak istiyorsa ben de gerekeni yaparım , esnafı alır Ankara'ya yürürüm. Kendisi bizi iyi bilir. Bir adım atmıyorsa kaybeder. Adım atsın bu adamları mağdur etmesin. İcra göndermesin." dedi.

            Esnaflar Mehmet Naymun, Şahin Uğurdıkan, Mehmet Necip Yavuz, Ahmet Öztuna, Bülent Çevik ile Altan Budak da hacizlerin başladığını, köpek barınağı haline gelmiş yerde otların 2 metre ulaştığını dile getirdi. Ortada kaldıklarını savunan esnaf, belediyenin çevre düzenini yapıp icrayı kaldırmasını istedi. Esnaflar, şunları söyledi: "400 lira avukat parası ödedik bin 300 lira olan borç bin 700 lira oldu. Arkadaşın arabasını bağladılar, dükkana girmeden. Elektrik yok su yok, hiç bir şey yok. Köpek barınağı olmuş otlar büyümüş. Başkan mücadele ediyor ancak nereye kadar mücadele edecek. Ortada kalmış, rezil olmuşuz. Çevre düzenlemesini yapsın, icrayı kaldırsınlar. Bize söz verdi dükkan yaptı, 7 bin liraya dükkan satmaya çalıştılar. Gücümüz yok deyince kiraya verelim dediler. Birkaçını 12 -13 bin liraya sattılar. Buradaki arkadaşların gücü yok. 3 senedir kirasını avantadan alıyorlar. Buralar boş, kimse girmemiş. Esnafı icraya vermişler, 7 bin liraya dükkanı versin biz paramızı ödeyelim. Ödememizi bitirmeden tapumuzu vermesin. Dükkanlarımızı yıktı. 300 esnaf var burada, ne yapacak bu esnaf?"
Editör: TE Bilisim