Milletvekili Çirkin: ODTÜ'yü bırakın Amik Ovası'na bakın Milletvekili Çirkin: ODTÜ'yü bırakın Amik Ovası'na bakın
Hataylı girişimci folklorik kıyafetlerle süslediği bebeklerle unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Antakya’da El İşi Öğreticisi Seval Gürec kendi elleriyle diktiği bebek kılıflarının içini pamukla doldurup alçıladıktan sonra bu bebeklere folklorik kıyafetler dikerek satışa sunuyor. Folklorik bebek üretiminin son temsilcilerinden Seval Gürec, hobi olarak başladığı folklorik bebek yapımını sürdürmeye çalışıyor.

İşi öğrenmek için birçok kişinin kendisiyle irtibata geçtiğini, ancak işin pazarlanması konusunda yaşanan aksaklığı görünce vazgeçtiğini anlatan Gürec, 1990’lı yıllarda kadınları el işine yönlendirme yarışmalarında Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Yaptı eserler için dönemin bakanlarından Işılay Saygın’ın kendisine teşekkür belgesi gönderdiğini ifade eden Güreç, “O zamanlar benim mesleğim el üstünde tutuldu. Ancak zamanın geçmesiyle birlikte mesleğe olan ilgi de azaldı.” diye konuştu.

Yaptığı bebekleri pazarlama imkanı bulamadığını kaydeden Gürec, bir dernek aracılığıyla mesleğini öğretmeye çalıştığını, önümüzdeki günlerde öğrencileriyle birlikte yaptıkları eserleri sergilemeyi planladıklarını aktardı.

Bebeklerde konu olarak, Antakya mozaiğini yansıtan ipek böcekçiliği, ekmek yapan kadınlar, kına gecesi, çocuğunu uyutan anne, bahçede sebze toplayan eşler gibi çok özel ve değerli konuları işlediğini belirten Gürec, en büyük arzusunun yaptıkları bebekleri değerini bulan fiyatlara satmak olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim