Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kurum, kuruluş ve apartmanlarda görev yapan teknik personellere kalorifer kazanı yakma eğitimi veriyor. Hava kalitesinin iyeleştirilmesi çalışmaları kapsamında, Zabıta Daire Başkanlığı ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle son 5 yılda 3 bin 500 kişiye 'kalorifer kazanı yakma sertifikası' verildi.

        Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, yaptığı açıklamada, kullanılacak yakıtların yanma veriminin artırılmasını, buna paralel olarak yakıt tüketimi ve bacadan atılan kirletici emisyonlarının azaltılmasını sağlayarak hava kalitesinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

        Beş yıldır aralıksız sürdürülen eğitim çalışmaları kapsamında 3 bin 500 kişiye kalorifer yakma eğitimlerini verdiklerini söyleyen Yalım, "Kalorifer kazanları, katılımcılara öğretilen tekniklerle yakıldığında hem hava kirliliği önlenir, hem de yakıtın bacadan uçmasını önleyerek apartman ekonomisine de katkı sağlanır. Ayrıca binaların güvenliğinden, kalorifer kazanın yakılmasından ve kazan güvenliğinden apartman görevlileri sorumlu olduğu için, katılımcılara doğru yakma tekniklerinin çok önemli olduğu hatırlatılmakta, bina ve kazan güvenliği konusunda bilgilendirilmektedir.” dedi.

        "KALORİFER VE DOĞALGAZ KAZANLARININ BAKIMINA DİKKAT EDİLMELİ"

        Doğalgaz ve kalorifer kullanımında alınması gereken önlemlerden bahseden Yalım, kalorifer ve doğalgaz kazanlarının bakımına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yalım, “Isınmada yüksek kalorili kömürler kullanılmalı, her yıl bacalar ve soba boruları temizlenmeli. Binalarda ısı yalıtımına önem verilmeli, kullanılan sobalar ve kalorifer kazanları kriterlere uygun olmalı. Doğalgaz kullanımı tercih edilmeli, kalorifer ve doğalgaz kazanlarının periyodik olarak bakımı yapılmalı.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim