Gümüşhane Arzular ve Kabaköy merkez ilçenin tarihi iki kadim Türk köyü son çeyrek asırda aralarında çok hoş komşuluk, akrabalık, hemşerilik ilişkilerini biraz da tatlı rekabetini kemal’e erdirerek birleşip tek belde oldular.

Özcan Kadakal belediye başkanı olarak 3’üncü dönem adeta bu birliktelikten 1+1 eşittir 5 edecek bir güç kuvvet ve sinerji üreten belde sakinlerini sılada ve gurbette sosyolojik olarak harmanlayan birlik beraberlik ve kardeşlik harcını yoğurmuştur.

Arzular Kabaköy beldesini şehrin en cazip yerleşim yerlerinden biri haline getirmeye gayret eden adeta şehrin doğusundan yeniden pırıl pırıl güneş gibi doğmasına vesile olan cefakar vefakar kişilerden biri oldu.

Görev yaptığı dönemde bu parıltılı sürece damgasını vuran şahsiyet karakter ahlak adap ve adamlık abidesi olarak beldenin ve Gümüşhane’nin model insanı oldu.

Onu erken ebedi yolculuğa uğurlamanın acı sürprizini yaşıyoruz.

Bizi zaman zaman çok kez kendisi arardı. Ben hastalığını konduramadığım için düzelecek diye arayıp hasta muamelesiyle moral bozmayım diye sık aramazdım.

Kendisi yaşadığım siyasal süreçler ve şehre dair yazılarımı okuyup döner bizi arar “sonuna kadar yanındayım” der destek moral sözü verirdi.

Onunla Gümüşhane ve beldede kadim Kabaköy ve Sobran yaylalarında sıla buluşması planlarken bu acı sürprizle karşılaştık.

Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?

O küçük makam mevki koltuk vb. pozisyonlarını dava adamlığının ve Gümüşhane sevdasının teferruatı gören alçak gönüllü “ben” değil “biz” diyen örnek bir şahsiyetti.

Gerek akrabaları beldesi ve şehrin beyefendisi olarak temasta olduğu herkeste derin izler bıraktı.

İşte aziz bir dost ağabey güzel bir insan gençlere rol model bir hayat yaşadı. Mücadelesi incelenmesi irdelenmesi gereken bir hayat bırakarak beldemize şehrimize iz bırakarak uçmağa vardı.

Acılı ailesine yakınlarına sevenlerine beldemize ve şehrimize baş sağlığı diliyorum.

Allah rahmet eylesin mekanı makamı cennet olsun onu unutmayacak unutturmayacağız.

Sabri ŞENEL / 13.07.2022 - İstanbul

Editör: Kerim Öztürk