Kuşakkaya gazetesinin sahibi Sezai Köprülü, olağanüstü genel kongrede Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan kongreye, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, GTSO Başkanı İsmail Akçay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve cemiyet üyeleri katıldı.

Kongre, Dernek Başkanı Yusuf Sadık tarafından faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının okunmasıyla başladı. Sadık'tan sonra konşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2006 yılında kurulan derneğin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Cemiyetin, belediye başkanlığı binasındaki bir bölümü kullanabileceğini kaydeden Çimen, “Gazeteciler şehrimizin aynalarıdır. Bu noktada kişisel haklarıma dokunmamak kaydıyla bizi de eleştirebilirsiniz. Seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Divan başkanlığını Akın Üstün’ün yaptığı kongrede daha sonra seçimlere gidildi. İki ayrı listenin yarıştığı seçimde, 39 üyeden 33'ü oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 24 oy alan Sezai Köprülü başkan seçildi.

Seçimin ardından konuşan Sezai Köprülü, Yusuf Sadık’a bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve emekleri için teşekkür etti. Köprülü, seçimlerin bayrak değişimi şeklinde düşünülmesi gerektiğini, Sadık’tan aldıkları bayrağı daha da yukarıya çıkarmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Köprülü’nün yönetim kurulunda Temel Tunç, Muhammet Çelik, Figen Tok, Recep Ergin, denetleme kurulunda da İbrahim Özdemir, Ramazan Poyraz ve Ertuğrul Demir yer aldı.