Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut Moderatörlüğü’nde ekrana gelen “Sansürsüz Özel”de Mustafa Karaalioglu, Fehmi Koru, Sibel Eraslan ve Beril Dedeoğlu’nun sorularını yanıtladı.

“ÖCALAN DA BU KONUŞTUKLARIMIZI DİNLEME İMKANINA SAHİP”

Barış süreci kapsamında terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a televizyon verilmesi talimatını veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Öcalan da şu an konuştuklarımızı dinleme imkanına sahip artık, ama bu sefer de jimnastik günlerinin azlığından şikayet ediyormuş. Adalet bakanım yurtdışında, döndüğünde kendisine ileteceğim” dedi.

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

İşte Başbakan’ın o sözleri:

“RİSK ALIYORUZ”

“Şimdi son dönemdeki görüşmelerde olumlu görüşmeler var. Aslında diğer 5 mahkum televizyona sahipti, ben Adalet Bakanıma oraya da bir tv koyun demiştim. Ama koyulmadığını öğrendiğimde Adalet Bakanımı tekrar uyardım onlara vermişsiniz de buraya neden vermediniz. Radyo dinleyeceğine TV dinlesin. Hücre hücre diyorlar. Hücre diye bir şey yok. 40 metrekarelik alanda voltasını atıyor. Jimnastiğini falan yapabiliyor. Geçenlerde sayısı az diye şikayetlerde bulunmuş. Adalet bakanım da yurtdışındaydı konuşacağım kendisiyle. Kaç gün jimnastik yapıyor. Avlu olayı falan. Tabi bu yavru muhalefeti rahatsız edebilir. Kucaklaşma benzetmeleri yapıyor çirkin çirkin. Bahçeli’nin bu benzetmeleri çok çirkin çok eğreti duruyor. Biz bu riski almak durumundayız ve alacağız da.”

Editör: TE Bilisim