İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Bağcılar’da, kentsel dönüşüm kapsamına alınmak istenen 716 dairelik sitenin doğalgazı kesilmek istenince gerginlik yaşandı. Site sakinlerinin tepkisi üzerine doğalgazın yeniden bağlandığı ileri sürüdü. 'Elektrik, su ve doğalgazınızı keseriz!" diyerek tehdit edildiklerini söyleyen site sakinleri, "Şu an Sulukule’de yapılan bizlere burada yapılmaya çalışılıyor." dedi.

Albayrak Sitesinde sabah saatlerinde yaşanan olay şöyle gelişti: Kentsel dönüşüp kapsamına alınmak istenen 716 dairelik sitenin doğalgazı kesilmeye başlandı. Güvenlik güçlerinin de yer aldığı işlemlere site sakinleri tepki gösterdi. Kalabalığın ve tepkilerin artması üzerine kesilen doğalgazların tekrar bağlandığı ileri sürüldü. Toplanan site sakinleri, belediye aleyhinde sloganlar attı. Yaşananları alkışlarla protesto etti.

Site sakini Hüseyin Gümüş, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, fakat belediye başkanının burayı KİPTAŞ’tan başkasına verdirmek istemediğini belirtti. Dönüşüm için daire başı 50 bin TL istendiğini söyleyen Gümüş, başka firmaların 25 bin lira istemesine rağmen belediyenin kabul etmediğini ileri sürdü. Sitede bulunan 150 kişinin emekli olduğunu ve bin TL’ye yaşamlarını devam ettirdiklerini dile getiren Gümüş, “Eğer bu rakamlar istenirse, o 150 kişi burada olamayacak. 1 milyar maaş alan adam nasıl 1 milyarı ödeyebilsin? Neyle geçinsin, neyle yaşayacak.” dedi.

'ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ SAVAŞTA BİLE KESİLMEZ'

Belediye başkanının uluslararası norma göre su işlediğini savunan Gümüş, “Elektrik, doğalgaz, su savaş anında bile kesilemez. Evrensel yaşam hakkımız bizim. Tehdit ederek bir kısım arkadaşlarımız evlerinden çıkardılar. Kira yardımı yapıyorlar. Bu yardımı da belediye kendi cebinden ödüyor. Bir anlaşma yok, sözleşme yok. Anlaşma sözleşme olmadan belediye başkanı nereden ödüyor bu parayı? Bizim üstümüzden kimse rantlaşmasın. Yıkama karşı değiliz, hiçbir anlaşma sözleşme yok. İnsanları çil yavrusu gibi dağıttılar. Biz suçlu muyuz? Bizim elektrik suyumuzu geliyor, sabah kahvaltı yapacağız doğalgazı açtık yok. Ödenen elektrik, su kesilemez.” diye konuştu.

Site sakinlerinden Erkan Sevinç de, sabah saat 10.00’da komşularıyla büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. Belediyeden görevlilerin çevik kuvvet eşliğinde siteye geldiğini aktaran Sevinç, “Doğalgaz, elektrik, suyumuzu kesmeye çalıştılar. Olay, yaklaşık 2 sene öncesinden bizlere alanımızın afet bölgesi riskli alan ilan edildiği söylenmesiyle başladı. Bizleri bununla ilgili hiçbir resmi evrak gösterilmedi. Sadece bakanlar kurulu onayı dediler, bir kağıt gönderdiler. Sökülmüş camları pencereleri olan yerler var. Yazın başında toplantı yapıldı. İmar planları yeni onaylanmasına rağmen 2 senedir bu insanları evlerinden çıkardılar.” ifadesini kullandı.

'MESAJLA EVİMİZİ BOŞALTMAMIZ İSTENDİ'

Yetkililerin insanları kandırmaya çalıştıklarını söyleyen Sevinç sözlerini şöyle tamamladı: “Bizlere ucu açık evimizi kaybedeceğimiz gibi, kritik sözleşmelerle bunları imzalayın, imzalamazsanız elektrik, su, doğalgazınızı keseriz diye tehdit ediyorlar. Hayali projelerle bizleri evlerimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Şu an Sulukule’de yapılan bizlere burada yapılmaya çalışılıyor. Cep telefonuna mesajlar gönderildi bunlarla evlerimizi boşaltmamızı söylediler. Ne mahkeme kararı ne çoğunluğun boşaltması söz konusu değil. Hepimiz oturuyoruz. Sitede 716 daireden 501 daire aktif şekilde oturuyoruz.”

Murat Zararsız ise herhangi bir anlaşma olmadan insanların evinin boşaltıldığını ileri sürdü. Hukuken üçte ikilik çoğunluğu boşaltmadan doğalgaz ve elektriğini kesmeye yetkisi olmadığını dile getiren Zararsız, buna rağmen her şeyi yaptıklarını, hükümet ve Büyükşehir Belediyesinin kendilerine destek olmadığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim