Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
 Çin ziyaretine Şanghay’da devam eden Kılıçdaroğlu, dün sabah ilk olarak ÇKP 1. Olağan Kongresi’nin yapıldığı mekanı gezdi. Kılıçdaroğlu, müzeye dönüştürülen yaklaşık 18 metrekarelik mekanda 1920 yılında kurulan ÇKP ile Çin tarihi hakkında bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, müzeye dönüştürülen mekanda sergilenen o döneme ait tabanca, kılıçlar ve kıyafetler, Çince yayınlanmış ilk komünist manifestoyu da inceledi.
Kılıçdaroğlu’na müze hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler hediye edildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, müze ziyaretinin ardından bir süre Şanghay sokaklarında da gezinti yaptı. Kılıçdaroğlu, daha sonra konakladığı otelde, ÇKP Şanghay Komitesi Sekreter Yardımcısı Yin Yicui ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nu ve heyetini Çin’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Yicui, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi.

Şanghay’ın kardeş şehri olan İstanbul’u ziyaret ettiğini ve kentten çok etkilendiğini dile getiren Yicui, İstanbul’un nüfus yoğunluğu ve yüz ölçümü bakımından Şanghay’a çok benzediğini belirtti.

“Ticari, kültürel ve ekonomik ilişkilerimizin daha da gelişmesini yürekten istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu ise, Yicui’den EXPO ve Olimpiyat konusunda Türkiye’ye destek olmalarını istedi.

Çin’e partilerinin Gençlik Kolları Genel Başkanı’nı da getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, ÇKP ile gençlik kolları ve kadın kolları arasında da yakın ilişki kurulmasını istediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Yicui’yi Türkiye’ye davet etti. Her ülke halkının kendi kaderini çizme özgürlüğüne sahip olduğuna inandıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘’Dolayısıyla ‘tek Çin’ politikasını destekliyoruz ve bunun bütün dünyada kabul görmesini arzu ediyoruz’’ dedi.
Editör: TE Bilisim