İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İzmir'in Konak Belediyesi’nin, Yenişehir semtindeki kapalı pazaryerinin yerine inşa edeceği yeni hizmet binası için düzenlenen "Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması" sonuçlandı. Şartnamesi hazırlanırken sivil toplum kuruluşları, mahalle sakinleri ve meslek odalarının, katılımcı toplantılarla fikirlerini beyan etme fırsatı bulduğu yarışmaya katılan 72 proje değerlendirmeye alındı.

KAZANAN BELLİ OLDU

Jüri başkanlığını mimar Cem Sorguç'un yaptığı seçici kurulda mimar Nevzat Sayın, yüksek mimar Semra Uygur, Doç. Dr. Mimar Zehra Akdemir ve Konak Belediyesi eski başkanlarından, inşaat yüksek mühendisi Muzaffer Tunçağ, danışma kurulunda ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Başkan Yardımcısı Eser Atak, mimar Tevfik Tozkoparan, mimar Yrd. Doç. Dr. İlker Kahraman ve İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal yer aldı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)'nde kurulan sergide, yarışmaya katılan 72 proje jüri üyelerinin incelemesine sunuldu. Üç gün süren değerlendirme süreci sonucunda kazanan, oybirliğiyle Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul'un ortak projesi oldu. İkinci ve üçüncüler de seçilirken beş proje, eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.

Başkan Pekdaş, birinci seçilen projenin uygulanmasıyla birlikte hem Konak'ın hem de İzmir'in yeni bir prestij binasına kavuşacağını söyledi. Binanın, bulunduğu bölgenin gelişimine de katkı sağlayacağını ifade eden Pekdaş, "Konak Belediyesi'ne yeni bir hizmet binası yapmak, ilk hedeflerimizden birisi demiştik. Belediyemize bir hizmet binası kazandırdığımız gibi Yenişehir bölgesinin kalkınmasını sağlayabilecek bir prestij bina, bir sembol binayla da bölgenin gelişmesine yönelik çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Yarışmada güzel eserler var. Bu eserler arasında en güzel, en fonksiyonel ve bölgeyi tetikleyecek bir projenin seçilmesini önemli buluyorum." dedi.

BÜTÜN PROJELER SERGİLENECEK

Yarışmanın sergisi, 18 Ağustos 2015 Salı günü açılacak. 29 Ağustos'a kadar devam edecek serginin son gününde kolokyum düzenlenecek. Kazanan projenin yanısıra katılan bütün projeler de sergide yer alacak. Halka açık sergi, AASSM'de düzenlenecek.
Editör: TE Bilisim