Öğrenciler, suç ve suçlulara karşı takvimle bilgilendiriliyor Öğrenciler, suç ve suçlulara karşı takvimle bilgilendiriliyor
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu Beldesi Düzpelit köyünde büyük baş hayvanlara Çakal ve kurt sürücü saldırdı. 5 büyükbaş hayvanın telef olduğu olay sonrasında, köy halk sabaha kadar sürülerin başında av tüfeği ile nöbet tuttu.

Ereğli’ ye bağlı Düzpelit köyü halkı sabaha kadar av tüfeği ile çakal ve kurt nöbeti tuttu. Ormanlık alanda hayvanlarını otlatan halk, köy sakinlerinden Ahmet Duman’ın sürücüne çakal ve kurtların saldırdığını öğrenince tüfekleriyle birlikte yola düştü. 55 büyükbaş hayvanından beşinin çakal ve kurtlar tarafından telef edilmesi sonrasında sürücünü toplamaya çalışan Ahmet Duman’ a yardım eden köy halkı, hayvanları topladıkları alanda sıra ile nöbet tuttu. 5 hayvanını kaybeden Ahmet Duman, arazide yaptığı arama sonrasında hayvanlarından bir tanesine ulaşabildi. Tamamen parçalanmış olan büyükbaş hayvanı dere kenarına gömen Ahmet Duman, kendisini yalnız bırakmayan köy halkına teşekkür etti. Çakal sürüsünü köpeklerin haber verdiğini söyleyen Duman (60) "Hayvanları otlatmak için çıkardığımız da av köpeklerimiz çakal sürücünün geldiği havlayarak haber verdiler. Biz Domuz sürüsü geldi zannettik. Hayvanları toplamaya çalıştık. Komşularımız da bana yardım ettiler. Sürüyü topladığımız da beş hayvanın olmadığını gördük. Arazide yaptığımız araştırmada iki tanesini ölü bulduk. Bir tanesi de köy halkı eve yaralı olarak götürmüş. Onu da kesmek zorunda kaldık." dedi.

Ölen büyükbaş hayvanın kalan parçalarını ırmaktan geçerek yola çıkaran Ahmet Duman, arkadaşlarının yardımı ile hayvandan kalan parçaları gömdü. Sürünün toplandığı alanda tüfekle nöbet tutan Hasan Kılıç (62) "Bu hayvanlar komşumuza ait. Hayvanlara gece kurt basmış. Birazını eve gönderdik. Birazı da arazide bekleyecek. Bizlerde burada nöbet tutuyoruz. Sabaha kadar buradayız. Gönüllü olarak buradayız." dedi.

Hayvanlarının başında komşuları ile birlikte nöbet tutan Ahmet Duman, bir hayvanının daha telef olmaması için nöbet tutacaklarını ve kendisini yalnız bırakmayan Düzpelit köyü halkına da teşekkür ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim