Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Osman Sınav’ın proje tasarımcısı olduğu Yalnız Kurt dizisi nedeniyle geçtiğimiz gün ATV’yi sert ifadelerle eleştirmişti.

 Metiner konu ile ilgili yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kendi kanalımız olduğu için başka bir algı oluşuyor. Sanki AK Parti ve Hükümet böyle istediği için o dizi yayınlanıyor algısı. Osman Sınav’ın o milyonlarca Kürt’ün yani bizlerin üzerine boca ettiği ırkçı düşmanlığa karşı çıkmanın Reis’e ve AK Parti’ye karşı çıkmak anlamına geleceği varsayılıyor. O yüzden camiamız susuyor. Camiamızın değerli aydınları susuyor. Çok yazık! Oysa sabote edilen Türk-Kürt kardeşliğimizin yanı sıra Reis’in ve AK Parti’mizin misyonudur. Reis’e, partimize ve hükümetimize asıl siyasi operasyon çekiliyor"

Kürtçü AKP'li Mehmet Metiner'in Hedef Gösterdiği Dizi Yayından Kaldırıldı

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

"Erbil Yönetimi Bizim Kardeş Bildiğimiz Bir Yönetimdir"

Kürtçü Rûdaw TV'ye katılan Mehmet Metiner, ATV’de yayınlanan “Yalnız Kurt” dizisinin senaryosunun “ırkçı-faşistler” tarafından hazırlandığını söyleyerek dizinin yayından kaldırıldığını bildirdi. Metiner, şöyle konuştu:

“AK Parti ve Türkiye hükumeti de dizideki o ırkçı-faşist anlayıştan rahatsız. Çünkü Kürdistan Bölgesi ile Kürtlere saygısızlık etmek, AK Parti ve Türkiye hükumetine de saygısızlık etmek manasına geliyor. Yayından kaldırıldı. Biz gerekli tepkiyi gösterdik. Irkçı, faşist zihniyetle, kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin gayrimeşru ilan edilmesini hiddetle ve şiddetle kınadık kınamaya da devam edeceğiz. Erbil Yönetimi bizim kardeş bildiğimiz bir yönetimdir."

Editör: Kerim Öztürk