Kütahya Ülkü Ocakları İl Başkanı Selçuk Alıç sergi açılışında bir basın açıklaması yaptı.Yaptığı açıklamada Alıç;


 "Bugün burada Kütahya Ülkü Ocakları olarak 26 Şubat 1992 tarihinde kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı kentinde Ermenistan Devleti tarafından yaşatılan vahşet ve soykırımı anmak,unutturmamak adına,bu hafta tüm Türk Dünyasında olduğu gibi Kütahya’da da anmak için “Hocalı Soykırımını Anma Sergisi”ni açmış bulunmaktayız.

1992 yılının 26 Şubat gecesinde dönemin Sovyetler Birliği'ne ait 366. Alay'ın desteği ile Ermeni işgalciler tarafından düzenlenen saldırılarda Azeri resmi rakamlara göre,83 çocuk,106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 soydaşımızın öldürülmüş ve toplam 487 kişinin ağır yaralanmış;1275 kişide rehin alınmış ve 150 kişinin de kaybolduğu bilinmektedir. Ayrıca saldırı sonrası yapılan incelemeler sonrası cesetlerin birçoğunun yakıldığı,gözlerinin oyulduğu,hamile kadınların karınlarını yardıkları ve çocukların bile bu acımasız katliamdan nasibini aldığı ortaya çıkmıştır.

Kütahya Valisi Musa Işın: Uygur Türkleri de Filistinliler kadar mazlumdurlar! Kütahya Valisi Musa Işın: Uygur Türkleri de Filistinliler kadar mazlumdurlar!

Bu aziz Türk diyarında, insanların kafatasları yüzülmüş, anaların karnı yarılmış, Ortaçağ'dan kalma işkence metotları uygulanmış, hızar ve testerelerle bedenler birbirinden ayrılmıştır.
Ermeni ölüm tacirleri ve onların arkasında duran vahşiler, babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önün de babayı kurşuna dizmişlerdir.
Ancak bugün biz çok iyi biliyoruz ki, soykırım hastası olarak Hocalı'nın kanına girenler yaptıklarının hesabını iki cihanda da günü geldiğinde
vereceklerdir.
Günümüzde "Hepimiz Ermeni'yiz" sloganını kendilerine rehber edenlerin peşinden Hocalı'nın bedduası hiç ayrılmayacak, bunlar dünya gözüyle eminiz ki rahat yüzü göremeyeceklerdir.
Türk olmaktan utananların, Türklüğe perde çekmeye çalışanların ve Türklüğü silmek isteyenlerin nefesi hiç şüpheniz olmasın ki mutlaka kesilecektir.
Bugün soydaşlarımızın yaşadığı bu zalimliği unutmamak vefanın ve insanlığımızın bir gereği olduğunu Ülkücü hareket olarak çok iyi biliyoruz.

Bugün bizi faşistlikle, ırkçılıkla, etnik milliyetçilikle suçlayanlar, Türk Milliyetçiliğinin farkının anlamak için aslında Hocalı Soykırımına bakmalıdırlar. Biz burada ayrıca bizim Milliyetçilik anlayışımızın Rahmetli Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in de belirttiği gibi dil,tarih,duygu,ülkü,gelenek ve görenek birliği içinde vatanını,devletini,bayrağını,ezanını kısaca milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak bir kültür milliyetçiliği olduğunu göstermekteyiz.
Varsın birileri bu değerleri hiçe saysın,”Türk kavramını silmek istesinler, hatta “Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına alsınlar!”
Allah'a şükürler olsun ki biz her daim Türk olacağız, Türk kalacağız, Türkçe duyacağız, Türkçe bakacağız, Türkçe sesleneceğiz ve Türk milletini yaşatmak için yılmadan, yıkılmadan her zorluğa göğüs gereceğiz."dedi.

 Sergide katliamı anlatan onlarca fotoğraflar yer alırken, halktan büyük ilgi görürdü,Sergi açılışına ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erol Alpertürk,MHP Merkez İlçe Başkanı Metin Belek,MHP Eski İl Başkanı Kamil Konya,Türk Kamu Sen Şube Başkanı Mehmet Karabekir ve Türk Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları ziyarette bulundular.








Editör: TE Bilisim