Antik Patara’nın muhteşem tarihi Antik Patara’nın muhteşem tarihi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sokak köpekleri başıboş dolaşmayacak. Manavgat Belediyesi, Örnek Mahallesi Kum mevkiinde sokak köpekleri için Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, hayvan barınağının açılışını hayvan severlerle birlikte 6 gün sonra açılışını yapacaklarını söyledi.

Başkan Sözen, yaptığı açıklamada, hayvan barınağının hizmete girmesiyle birlikte sokaklarda başıboş hayvanların azalacağını ifade etti. Hayvan barınağının toplamda 3 bin 453 metrekare alanda hizmet vereceğini belirten Sözen, rehabilitasyon merkezinde bir idari hizmet binası, bir bekçi binası, çocuk oyun alanları, otopark ve yürüyüş yollarının yer aldığını kaydetti. Sözen, "Manavgat Belediyesi veteriner hizmetleri birimi de hayvan barınma merkezinde hizmet verecek. Kısırlaştırma ve aşılama işleri de rehabilitasyon merkezinde yapılacak. Böylece vatandaşlarımızda cadde ve sokaklarda daha güvenle dolaşacaktır." diye konuştu.

Manavgat'ta yerleşik yaşayan Alman hayvansever Petra Otmann, belediyenin açacağı hayvan barınma merkezinin sokak köpeklerinin barınmasında önemli boşluğu dolduracağına inandıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim