Dönem 1999-2004 yılları arası. Günaydın Isparta Belediye Başkanı olur. Elinde bir teraziyle pozlar vermeye baslar. "Bu terazi Hz.Ömer'in adalet terazisidir" der. Tüm haksızlıklara karşı Isparta kamuoyuna Hz. Ömer adaleti sözü verir.

Sn. Günaydın Hz. Ömer adaletinde ısrarlıdır ve yolsuzluklar üzerine gitmek için çok kararlıdır.

Günaydın ilk belediye başkanlığı döneminde belediyeye ait kıymetli bir gayr-i menkulün yolsuzlukla yapılan satısının iptali için Antalya 1. İdare Mahkemesine bir dava acar. Acilan bu davayı Günaydın kazanır. Karşı taraf hemen temyize gider. Fakat eski Belediye Başkanı Balaman döneminde (2004-2009) temyizden feragat edilerek mahkeme kararı kesinleşmesine rağmen uygulanmaz ve "yolsuzluk tesciliyle" sonuçlanan tapu iptal davasının sonucu ne sebepledir ki sumen altı edilir.

İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?

Simdi konunun esas sahibi durumundaki Günaydın’a soruyoruz ;

1-Sn. Yusuf Ziya Günaydın (Yüksek Mimar) kamu davalarında "zaman asimi" yoktur. Siz ilk belediye başkanlığı döneminde açtığınız "Tapu İptal Davası”nı kazandığınız halde 2009 tarihinden beri niçin uygulama yoluna gitmediniz?

2-Isparta kamuoyuna verdiğiniz Hz. Ömer Adaleti sözünden vaz mı geçtiniz?

3-Şehrin en merkezi yerindeki bu çok değerli gayr-i menkulün Isparta Belediyesinin mülkü haline gelmesi için neden yargı kararını uygulama gereği duymadınız?

4-Yoksa ilk döneminizde açtığınız Tapu İptal Davasını kazandığınızın farkında değil misiniz?

5-13 Ekim 2017'de Haber Akdeniz'in belediyenize (konu ile ilgili olarak) yazdığı bir dilekçeye "Bilgi Edindirme Yasası" kapsamında niçin düzgün bir cevap vermediniz, topu taca attınız?

6-"Yolsuzluk Tescili"yle sonuçlanan yargı kararını eski belediye başkanı (merhum) Hasan Balaman uygulamadı, bende uygulamasam ne olur diye bir düşünceye mi kapıldınız? Hasan Balaman sevabıyla-günahıyla öbür aleme irtihal etti ve gitti. O’nun ölümü bu davayı ortadan kaldırmayacağına göre siz 2009'dan beri niçin açtığınız ve kazandığınız bir "Tapu İptal Davası”nın takipçisi olmadınız?

7-Yine, acaba selefiniz (Balaman) döneminde bu dava ile ilgili bilmediğiniz ve bugüne kadarda araştıramadığınız herhangi bir sebepten dolayı suskun kalmayı mı tercih ettiniz?

Sonuç olarak; Her ne olursa olsun siz açtığınız ve kazandığınız bu davayı uygulamamakla "görevinizi kötüye kullanmak, haksız kazanç sağlanmasına göz yummak, yardım ve yataklık sucu" islediğinizin farkında misiniz?

Sn. Başkan, kendi kazdığınız kuyuya kendinizin düşmemesi için Haber Akdeniz Isparta kamuoyu adına Bati Akdeniz (Isparta-Burdur-Antalya)'nın sesi, soluğu, gözü ve kulağı olarak bu konuda sizden açıklama beklemektedir.

Mehmet Ali ÇELİK'in 18 ARALIK 2017 tarihli yazısı

Editör: TE Bilisim