LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Mersin Mezitli Sanayi Sitesi içerisinde bulunan hırdavat dükkanında meydana gelen yangın, yan tarafında bulunan boya atölyesine sıçramadan söndürüldü.

Mezitli ilçesi, Atatürk Mahallesi Sanayi Sitesi C Blok'ta bulunan, B.Karadeniz'in sahibi olduğu Emek Oto Kaparto Boya Atölyesi ve Hırdavat dükkanında, dün akşam nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Dükkan içerisinde bulunan tiner, yağ ve boya malzemelerinin etkisiyle gerçekleştiği tahmin edilen patlama sonucu alevler kısa sürede bütün dükkanı etkisi altına aldı. Yanıcı ve parlayıcı maddelerin fazla olması ve malzemelerin istif usulünde saklanması alevlerin hızlı şekilde etki göstermesine ve yayılmasına neden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yenişehir, Davultepe ve Merkez İtfaiyesi'ne bağlı ekiplerin zamanında yapmış olduğu müdahale neticesinde, alevler bitişik nizamda bulunan balata ve boya atölyesi dükkanlarına sıçramadan kontrol altına alınıp söndürülmesiyle, daha büyük facianın önüne geçilmiş oldu.

Ayrıca, edinilen bilgiye göre yangın esnasında dükkan sahibi B.Karadeniz'in orada olduğu ve alevlerin etkisiyle yaralanması neticesinde Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cihan

Editör: TE Bilisim