Ülkü Ocakları Ata tohumu meyve verdi! Ülkü Ocakları Ata tohumu meyve verdi!
 ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki 1. derecede sit alanı şerhinin kaldırılması kararına sert tepki gösterdi. Çetinkaya, koruma kurullarının kararıyla Ankara’nın nefes alacak tek yerinin katliamının önünün açıldığını bildirdi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Atatürk Orman Çiftliği’nde, TBMM Eğitim, Arşiv ve Kongre Merkezi yapılmasının  önünü açan Ankara 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu ile Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararı eleştirerek “1. derecede sit alanı masa başındaki noterler tarafından bir anda 3. derece sit alanına dönüştürülüyor. Bu kurullar kimi koruyor” diye sordu.

“UYARILARIMIZ DİNLENMİYOR”

Başkentin en kıymetli hazinesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine mirasının katledildiğine dikkat çeken MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada daha sonra şunları söyledi:

“Başkentte nesiller boyu faydalandığımız oksijen deposu olan Atatürk Orman Çiftliği’nin bugün içinde bulunduğu talihsiz dönem AKP iktidarının değerlerimizi birer birer yok ettiğinin açık ifadesidir.

“AOÇ TALANI DURDURULMALIDIR”

AOÇ ne yazık ki AKP iktidarı eliyle talan ediliyor. Kamu yararının gözetildiğinden söz edip bir anda 1. derece sit alanını 3. derece sit alanına çevirenler önce Başkentlilerin yararını düşünmelidir.

102 bin dekarlık bir alanın bugün geldiğimiz noktada 33 bin dekara kadar düşmüş olması acı bir gerçektir. Öyle anlaşılıyor ki AKP iktidarının gözü hala AOÇ’tadır. Hedefleri de Atatürk’ün Ankaralılara mirasını yok etmektir. Çiftlik arazisindeki bu hızlı erime bize gösteriyor ki, Atatürk Orman Çiftliği, aynı süratle, amaç dışı kullanımlar için katledilmeye devam ederse, 30 yıl sonra Atatürk Orman Çiftliği diye bir şeyi sadece tarih kitapları yazacaktır.  Bir an evvel bu katliamın durdurulması, bu yok edilişin önüne geçilmesi şarttır.”

Editör: TE Bilisim