MHP Yozgat il başkanlığı MHP Yozgat il başkanlığı
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe teşkilatı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi.

Sarıkaya Doanlar Düğün Salonu'nda düzenlenen programa MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, Sarıkaya İlçe Başkanı Ömer Açıkel, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yakup Ergen, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan programda tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim'den ayetler okundu. Daha sonra tasavvuf ekibi ney ve ilahi eşliğinde semazen gösterimi yaptı.

Sarıkaya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yakup Ergen, yaptığı konuşmada şehitlerin varlığının her zaman hissedilmesi gerektiğini vurguladı. Ergen, "Şehit aileleri ve biz gaziler olarak akan kanın durmasını herkesten fazla istedik. Analar ağlamasın, bebekler yetim kalmasın istedik. Ama bunlar yapılırken bizleri de unutmayın biz de varız, biz bu bedeli öderken bir şey beklemedik, sadece bizi hatırlayın yeter." dedi.

MHP İlçe Başkanı Ömer Açıkel de kutsal vatan uğruna binlerce şehit verildiğini belirterek, şehitlik mertebesinin önemine değindi.

Editör: TE Bilisim