Kütahya Ülkü Ocakları'ndan Basın Açıklaması Kütahya Ülkü Ocakları'ndan Basın Açıklaması
MHP'li vekil Alim Işık, Simav ilçesi parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, kendisinin başkanlık için bir talebi olmadığını ancak vatandaşlardan giden yoğun talep üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bunu kabul ettiğini söyledi.

Geçen hafta Domaniç'te yapılan 732. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri'ne Bahçeli'nin de katıldığını hatırlatan Işık, şöyle konuştu:

''Bu programa Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte katılmıştık. Türkmen çadırına yaptığımız ziyaret esnasında vatandaşlar, şahsımı Kütahya belediye başkan adayı olarak görmek istediklerini genel başkanımıza bizzat iletti. Genel başkanımız da 700 yılı aşkın sürdürülen Türkmen geleneği çerçevesinde; 'Yörük çadırında yapılan istekler geri çevrilmez, kabul edilir' gerçeğinden hareket ederek, 'bize bunu kabul etmek düşer, hayırlı olsun' diyerek belediye başkan adaylığımı onayladı. Kısacası ben Türkmen geleneğine bağlı olarak başkan adayı gösterildim.''

Işık, şimdilik milletvekilliğinin devam ettiğini ve adaylığının bir kayıp görülmemesi gerektiğini, aksine halk adına bir kazanç olduğunu dile getirdi.

Başkanlığa seçilmesi halinde derdi olanın dermanı olacağını ifade eden Işık, "Vatandaşlara, Kütahya'yı tek başıma değil, hizmet sürem boyunca birlikte yönetmeyi taahhüt ediyorum. Kütahya'nın sorunlarını, ilgili çevrede yaşayan insanlarla birlikte masaya yatırıp, soruna birlikte reçete yazmayı, ortak akılla kenti geleceğe taşımayı istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim