Hatay’da Türk güreşi rüzgarı! Hatay’da Türk güreşi rüzgarı!
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Amik Ovası'nın geçen yıl olduğu gibi bu sene de su altında belirterek, "Yetkililer geldi gitti ama değişin bir şey yok. ODTÜ'yü bırakın buraya bakın." dedi.

Çirkin, İskenderun Ülkücü İşçiler Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Türkiye’nin iyi yöneltilmediğini özellikle işçilerin sorunları önemli sorunları olduğunu aktaran Çirkin,” Türkiye’de emek ucuz dönemi yaşanıyor. Nüfusun yüzde 47 ‘si asgari ücretle yaşıyor. Bu nasıl büyük ekonomidir. Hükümet renkli tablo çiziyor. Türkiye büyük bir illüzyonla karşı karşıya. İşçilerin kaderi işverenin iki dudağı arasında olmamalı.” dedi.

Boşanmaların her geçen gün arttığını vurgulayan Çirkin şöyle devam etti: “Bu aileler neden boşanıyor? Bunların yüzde 90’nın temeli şiddetli geçimsizliktir, ekonomik sıkıntıdır. MHP her zaman emeğe işçiye önem vermiş meseleleri ile ilgilenmiştir. İşçiler onurlu yaşam istiyor. Bu konu da MHP mecliste gerekli tüm çalışmaları yapmaktadır.”

Birkaç gündür Amik Ovası'nda incelemeler yaptıklarını belirten Çirkin, “Amik Ovası geçen yılda bu duruma düştü. Yetkililer geldi ve gitti. Bu yıl yine aynı manzara. Verilen sözler tutulmamış. Arazileri su altında kalan köylü ve çiftçi perişan durumda. ODTÜ’yü bırakın Amik Ovası’ndaki emekçi insanların, çiftçilerin, işçilerin durumuna bir bakın.” diye konuştu.

Artık AK Parti'ye oy veren yüzde 50’nin Türkiye’nin gerçeklerini görmesinin zamanının geldiğini belirten Çirkin,”AK Parti gücünü bu yüzde 50’den alıyor. Halkı kandırarak siyaset yapıyor. Gerçekler halktan gizleniyor. AK Parti’ye oy verenleri suçlamıyoruz. Bir ‘one minute ‘ seçimin kaderini değiştirdi. İsrail NATO’ya giriyor. Nerde kaldı ‘ome minute’ Nerede kaldı İsrail ile mücadele. NATO öyle bir teşkilat ki, üyelerinden biri itiraz etse bir karar alamaz. Yarın bir Arap ülkesi, İslam ülkesi İsrail ile bir sıkıntı yaşasa NATO’da kimi bulacak? Bunun adı iki yüzlülüktür. Bu toplum er geç bunu fark edecek.” ifadesini kullandı.

Dernek Başkanı İbrahim Özden, emeğin en yüce değer olduğunu belirterek, amaçlarının işçinin emekçinin hak ettiği şekilde yaşamasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Düzenlenen toplantıya MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, İskenderun Ülkü ocakları Başkanı Nurettin Aydemir ve çok sayıda işçi katıldı.
Editör: TE Bilisim