7. Nilüfer Caz Festivali, caz severlerle buluşmaya hazırlanıyor 7. Nilüfer Caz Festivali, caz severlerle buluşmaya hazırlanıyor
Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla denetimlerine başladı.

        Vatandaşların kirlilikten daha az etkilenmesi için sürdürülen denetimlerde, ilçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda yakılan kömürün özellikleri, usulüne uygun yakma tekniğinin kullanılıp kullanılmadığı, kalorifercilerin ateşçi belgelerinin olup olmadığı ve baca gazı ölçümlerinin yapılıp yapılmadığı gibi konular kontrol ediliyor.

        Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte kalorifer ve sobalar yakılmaya başlandı. Gerek hava kirliliğinin önüne geçilmesi gerekse yakımlar ile ilgili işleyişin sağlıklı yürütülebilmesi için vatandaşlarımızın hassas olmalarını ümit ediyoruz. İlçemizde hava kirliliğinin önlenmesi çalışmaları kapsamında bacasından yoğun duman çıkan ve havayı kirlettiği tespit edilen bina yönetimleri ve işyerleri belediye ekiplerimizce kış aylarında daha sık denetleniyor. Bu nedenle uygun yakıt kullanılması, yakma talimatlarına uyulması gerekmektedir. Bu konuda denetim yapan personelimiz vatandaşlarımızı bilgilendirerek, gerekli uyarılarda bulunmuştur.” dedi.

        Ayrıca, baca gazı ölçüm raporu sonucu uygun çıkmayan, belgeleri eksik olan, usulüne uygun yakma uygulamayıp bacasından yoğun duman çıktığı ve havayı kirlettiği tespit edilen binaların yönetici ve yakıcıları ile işyeri sahipleri hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre adli veya idari işlem yapılacağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim