ÖNÜMÜZDE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN BİR SÜREÇ VAR ÖNÜMÜZDE DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN BİR SÜREÇ VAR
Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği 'Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği' konulu panelde öğrencilere Ar-Ge desteği ve hibelerin tanıtımı yapıldı.

        Bakanlık-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Ajansı (TKDK) tarafından sağlanan Ar-Ge hibe ve desteklerinin tanıtıldığı panele öğrenciler ilgi gösterdi. Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panel protokol konuşmalarıyla başladı.

        Bu tür faaliyetleri valilik olarak desteklediğini kaydeden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu tür etkinlikler çok önemli, çünkü burada anlatılanlardan yola çıkarak projelerinizin onaylanmasına katkı sağlayacaksınız. Ar-Ge ve hibe konularında bilgi sahibi olduğumuz ve nereye hangi projelerle nasıl başvuru yapacağımızı bildiğimiz takdirde bu hibelerden yararlanma imkanımız daha yüksek sevilere çıkar. Ümit ediyorum ki, bu panel sonrası Samsun’da onaylanan proje sayısında artış olacak.” dedi.

        Bilim Sanayi İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Gürkan’ın moderatörlük yaptığı panelde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Samsun KOSGEB, OKA ile TKDK Samsun Kırsal Kalkınma Ajansı temsilcileri sunum yaptı.
Editör: TE Bilisim