Serdivan MHP İlçe teşkilatından öğrencilere kitap desteği Serdivan MHP İlçe teşkilatından öğrencilere kitap desteği
Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri Müdür Yardımcısı Adem Esen, "Öğrenmenin bir yolu da deneme sınavlarıdır." dedi.

Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri Müdür Yardımcısı Adem Esen YGS ve LYS sınavları için önemli uyarılarda bulundu. Deneme sınavına girmenin bazen öğrenciler için gereksiz görülebildiğini vurgulayan Müdür Yardımcısı Adem Esen, "Deneme sınavları bir fırsattır. Bu sınavlar eksikliklerin bilinmesi adına önemlidir. Sadece sınava girip sınav sonucunu iyi okuyamamak sınavı anlamsızlaştırır. Bunun için yapılan hatalar ve yanlışlar belirlenmeli ve onların telafisi için çaba gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.

Deneme sınavları öğrencinin boy aynası olduğunu vurgulayan Müdür Yardımcısı Edebiyat öğretmeni Adem Esen, "Öncelikle öğrenciler deneme sınavları ile bilgi ve kavramaya yönelik eksikliklerini belirleyecek, gerçek sınavda çıkması muhtemel soru tiplerini kavrayacaklardır. Deneme sınavları ile bir taraftan zamanı uygun kullanma becerisi kazanırken diğer taraftan öğrenmeyi etkileyen kaygıyı kontrol altına almayı öğreneceklerdir. Deneme sınavlarının öğrencilere diğer kazanımı bilişsel gelişimlerine yönelik geri bildirimleri sunmasıdır. Belirli aralıklarla olunan sınavlarla öğrenciler kendi gelişimini değer olarak görme imkânına sahip olacaktır. Deneme sınavları da öğrencinin sınava hazırlık düzeyini ölçer. Alınan puanların hedefe ulaşıp ulaşamayacağını görür." şeklinde konuştu.

"DENEME SINAVLARI GERÇEK SINAVIN PROVASIDIR"

Gerçek sınavın provası olduğunun altını çizen Edebiyat öğretmeni Adem Esen, "Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen sınavların da provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir." dedi.

Editör: TE Bilisim