MHP Konya İl Başkanlığı'na atama MHP Konya İl Başkanlığı'na atama
Konya'nın Akşehir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Reyhan İlkokulu, özgüveni geliştirme, topluluk karşısında konuşma fobisini yenme adına 'Serbest Kürsü Projesi'ni başlattı. Öğrencilerinin konuşabilmesi için taşınabilir mini kürsüler oluşturan Reyhan Koleji, projeyle öğrencilerine toplum karşısında güzel konuşabilme yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.

Proje hakkında bilgi veren Özel Reyhan Koleji Müdürü Emir Kılıç, çevreyle iletişim kurmak, duygu, düşünce ve istekleri anlatmanın insan için vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Kılıç, "İsan, çevresiyle iletişimi konuşarak ve yazarak sağlar. İnsanların çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirebilmesinde en önemli etkenlerden biri de güzel konuşma ve yazmadır. Yaşamımızdaki sıkıntılardan biri olan mikrofon fobisi, hepimizin zaman zaman karşılaştığı olumsuz bir durumdur. Toplum karşısında elimize mikrofon verildiğinde ne diyeceğimizi şaşırır, düşünce akışımız birbirine girer ve konuşamayız." dedi.

Bunların, kişinin kendine güvenini sarstığını ve kişiyi pasifize ettiğine işaret eden Kılıç, böylece korkunun başarısızlık, kendini suçlama, aşağılanma gibi boyutlarının da ortaya çıktığını belirtti. Kılıç, şöyle dedi: "Bu tür problemlerin küçük yaşlarda, bu heyacanın ve korkunun giderilmesi önemli. Öğrencinin özgüven kazanması ve toplum karşısında konuşabilmesi için okulumuz taşınabilir mini kürsüler ve kablosuz ses sistemi temin ederek, güzel bir projeye imza atmıştır. Projede emeği geçen herkesi tebrik ederim."
Editör: TE Bilisim