KARAPIÇAK EKİBİ TOPLADI KARAPIÇAK EKİBİ TOPLADI
Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, çevre yolu ile Samsun- Ordu yolunu kapsayacak şekilde yapımı devam eden viyadük projesini, önümüzdeki Ramazan Bayramı’na yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Çobanoğlu, projenin bu tarihe yetiştirilmesi konusunda Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ın kendilerine talimat verdiğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Tülay Bakır, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ve beraberindekiler, Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Arif Çobanoğlu, trafikteki araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Çobanoğlu, "Samsun’da devam eden karayolu inşaatları tamamlanmak üzere. Her yıl artan trafikte araç sayısı göz öne alındığında belki de 10 yıl sonra bu yollar da yetmeyecek." dedi.

"BATI ÇEVRE YOLU PROJESİ ONAY AŞAMASINDA "

Samsun Polis Okulu mevkiinden başlayan ve Kavak ilçesine kadar uzanan Batı Çevre Yolu Projesi'nin son durumu hakkında bilgi veren Çobanoğlu, projenin Çarşamba ya da Terme ilçesine bağlanma konusunda sürdürülen çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bölge Müdürü Çobanoğlu, "Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda onay aşamasında olan Samsun Batı Çevre Yolu Projesi bitmek üzere. Samsun Polis Okulu mevkiinden başlayacak ve Kavak yoluna bağlanacak projenin, Kavak ilçesinden ayrıldıktan sonra Çarşamba’ya mı yoksa Terme ilçesine mi bağlanacağı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda nüfus sayıları ve coğrafi özellikler inceleniyor. Ayrıca İstanbul-Hopa Transit Yol Projesiyle ilgili olarak müdürlüğümüz sorumluluğumuzda bulunan Sivas’ta proje çalışmamız başladı ve devam ediyor. Kastamonu bölgesiyle de birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

        "YÜKLENİCİ FİRMALAR KAMULAŞTIRMA BEDELİNDEN KAÇIYOR"

        AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr.Tülay Bakır ise Karayolları'nın başarılı çalışmalarından dolayı Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu’na teşekkür etti. Bakır, Çatalçam mevkiine doğalgaz bağlatılmasıyla ilgili çevre sakinlerinin bir sorununu da Çobanoğlu’na iletti. Sorunla ilgileneceklerini ancak alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak bakanlığın bir genelge yayımladığını hatırlatan Çobanoğlu, "Bakanlığın alt yapı çalışmalarını düzenleyen bir genelgesi yayımlandı. Ancak kanalizasyon ve diğer tesisat işlemlerinde yüklenici firmalar kamulaştırma bedeli ödememek için karayolunun kenarında alt yapı çalışması yapmak istiyorlar. Bu durum bizim alt yapımızı ve drenajımızı bozuyor. Bir yere hizmet gidecekse bunun şartları var. Orada doğalgaz patlasa biz savcılığa gideceğiz." ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilisim