Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Sinop Ülkü Ocakları İl Başkanlığı
Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat birimlerine bağlı polislerin katılımı ile yağma, rehine kaçırma ve rehin alma olaylarıyla ilgili tatbikat düzenlendi

        Şüpheli bir araç içindeki şahısların şehir merkezinde kuyumcudan çaldıkları altın ile başlayan tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat için hazırlanan senaryo gereği, Sinop il merkezinde bir kuyumcuyu soyan hırsızlar yanlarına rehine alarak il merkeziden kaçmaya başlıyor. Özel harekat polisleri soyguncu çetesini Bostancılı köyü, Havalimanı girişinde önlerini keserek yakalıyor. Asayiş,çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin ortaklaşa yürüttükleri operasyon sonrası araç içersinde ele geçirilen bomba süsü verilmiş paket, bomba imha uzmanı tarafından olay yerinde fünye ile patlatılarak imha ediliyor.

        Operasyonu Sinop il Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ve İl Emniyet müdür yardımcısı Rasim Çakır bizzat yönetti. Operasyon sonrası Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, görevli polisleri telsiz anonsu ile kutladı.

Editör: TE Bilisim