TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye gelirlerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Yakın zamanda bu çalışmaları Türkiye Belediyeler Birliği ile protokol imzalayarak üye belediyelerle paylaşacağız." dedi.

Talas Belediyesinde uzun zamandır sürdürülen gelir artırma çalışmaları Başkan Mustafa Palancıoğlu başkanlığındaki toplantıda masaya yatırıldı. Tarihi Feyzioğlu Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Gelir Şefliği bünyesinde belediye gelirlerini arttırmak için yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı.

Sunumun ardından konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hizmetlerin kaliteli ve yeterli düzeyde yürütülebilmesi için gelirin çok önemli olduğunun altını çizdi. Belediye gelirlerinin sadece yüzde 30'unun İller Bankasından karşılandığını belirten Başkan Palancıoğlu, diğer kısmın ise emlak, mesken, ruhsat, çevre ve temizlik vergisi gibi öz kaynaklardan karşılandığını kaydetti.

Başkan Palancıoğlu, "Bizim için gelir çok önemli, gider de çok önemli. Eğer biz tasarruf yaparak giderlerimizi minimuma düşürür, gelirlerimizi arttırabilirsek, borçsuz ve kaliteli hizmeti olan bir belediye olmaya devam ederiz. Aynı zamanda da başka belediyelerin yapmaya fırsat bulamadığı birçok projeyi hayata geçirme imkanı yakalarız. Onun için belediyenin alınamayan vergilerini tahsil etmesi hem adalet açısından, hem de ilçenin kalkınması açısından çok önemli." dedi.

Gelir artırıcı faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Palancıoğlu, "Burada bizim önceliğimiz şu; Talas, ufak bir ilçe gibi görünebilir, ama 40 ilden daha fazla nüfusa sahip bir yer. Dolayısıyla burada yapacağımız çalışmalar diğer belediyelere yaygınlaştırıldığında bir o kadar belediyede kazanç olacaktır. Türkiye açısından önemli bir gelir kaynağı olmuş olacak. Bir müddet sonra biz Türkiye Belediyeler Birliği ile protokol yapacağız, buraya belediyelerin mali hizmetler ile ilgili birimlerini davet edeceğiz. Onlarla burada tarama faaliyeti nedir, emlak gelirini nasıl arttırırız ve nasıl düzenli bir şekilde kayıtlarımızı alırız gibi edindiğimiz tecrübeleri paylaşacağız. Mesken, ruhsat, ilan-reklam, sundurmalar vb. yerlerden gelirlerimizi arttırdığımızda da bizim ve birçok belediyenin sıkıntılarını aşmış olacağız." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, "Bizim profesyonel belediyecilikten kastımız; hesabı kitabı doğru yapan, vergisini doğru alan, doğru tahakkuk yapan ve kamu çıkarlarını koruyan, aynı zamanda da hizmet kalitesini en yüksek tutan bir çalışma olması. O yüzden hepinizin yaptığı çalışmalar çok önemli." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim