Mersin Kadın Kolları Başkanı, Elmas Durma Oldu Mersin Kadın Kolları Başkanı, Elmas Durma Oldu
Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son günlerde aralıksız devam eden yağmurlar nedeniyle zarar gören köyleri gezdi.

    Şehir dışında olması nedeniyle köylere yeni gelebildiğini kaydeden Başkan Kocamaz, “Allah Türk milletini felaketlerden korusun” diyerek mağdur vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yağışlardan en fazla zarar gören Özel Bahşiş beldesi, Kulak, Yeniçay, Aliefendioğlu, Mantaş ve Aliağa köylerini gezen Başkan Kocamaz, mağdur olan köylülere üzüntüsünü dile getirdi.

    Berdan Irmağı’nın mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, Berdan Irmağı’nın taşması ve yoğun yağışların neden olduğu su baskınları sonucunda çok sayıda köy ve beldede tarım alanlarının su altında kalmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Kocamaz, konunun çözümü için hazırladıkları ve Berdan Nehri kıvrımlarının giderilerek nehrin kısaltılması ve bu şekilde baskınların önlenmesini amaçlayan projenin bir an hayat geçmesi gerektiğini savundu.

    Kocamaz, menderesler oluşturarak akan nehir yatağının düzeltilmesi ile mesafenin çok kısalacağını, bu sayede taşkınların önlenebileceğini, yetki verildiğinde Tarsus Belediyesinin bu uygulamayı yapabileceğini dile getirdi.

    Başkan Kocamaz’a köy ziyaretlerinde Yeniçay Köyü Muhtarı Yunus Yaman ve Aliefendioğlu Köyü Muhtarı Orhan Canbolat eşlik etti.
Editör: TE Bilisim