Pekin Olimpiyatlarının Boykotu için   başlattığımız İmza Kampanyasına desteğinize  Şimdiden teşekkür ederiz. Daha çok imza için  lütfen dostlarınıza da tavsiye ediniz.

Bütün dünya sporcularını bir araya getirmek suretiyle dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın amacı; gençliği karşılıklı anlayış, dostluk ruhu içerisinde eğiterek, daha iyi ve daha barışsever bir dünya kurulmasına katkıda bulunmaktır.

Peki, 04- 20 Şubat  2022 tarihleri Pekin’de  düzenleyecek kış olimpiyat oyunları  için  Çin yönetimi, anlayış ve dostluk ruhu ile ilgili dünya devletleri arasında özellikle insan hakları konusunda sabıkalı iken, olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapması uygun mudur?

Doğu Türkistan’da ki insanı olmayan uygulamaları ve soykırım politikaları devam ederken…Kesinlikle uygun değildir.

Dünya barışına katkı sunmak amacıyla 1904’ten beri düzenlenen Olimpiyat Oyunlarının, 118 yıl sonra Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı zulüm ve insanlık dışı işkencelerine rağmen, insan hakları konusunda sorunlu bir ülkede düzenlenmesi, Olimpiyat Oyunlarını şekli bir uygulamaya dönüştüreceği açıktır. Barışı ve dostluğu önemsemeyen, çocukları, gençleri, hatta anne ve babaları, aileleri dağıtan, kendilerine göre “Mesleki Beceri Eğitim Merkezleri”  olarak tanımlanan ancak, tüm dünyanın kabul ettiği gibi  “Toplama Kampları” adı ile bu Çin hapishanelerinde insanın doğuştan kazandığı hakları kısıtlayıp, tek tip, düşünemeyen insanlar üretmeye ve yaratmaya çalışmaktadırlar. .

İnsanlık olarak biz büyük bir aileyiz. Aile birbirini savunan insanlardan oluşur. İnsan hakları; insanlık ailesinin tüm insanlığın doğuşla kazandığı hakları savunduğu bir insanlık anlaşmasıdır. Çin yönetimi bu anlaşmaya uymayarak, dünya uygarlığının yüz karası olarak insanlığa karşı suç işleyenler arasındaki işleyenler arasında yerini almaktadır.



Kim insan olmakla kazandığı hakların ellerinden alınmasını ister ki?

Sizde bu gün Çin de olan olayları protesto etmez iseniz, yarın sizin çocuklarınıza da yapılabilecek insanlık dışı muameleleri, şimdiden kabul ettiğinizi tüm acımasız yönetimler bileceklerdir. Gelecekte çocuklarınıza, torunlarınıza da aynı muamele yapıldığında, dünyada yaşayan insan uygarlığının ses çıkartmayacağını ya da yetersiz sesin çıkacağını bileceklerdir.

Tüm bu tespitlerin ışığında, Çin de düzenlenecek olimpiyat oyunları, olimpiyat oyunlarının ruhuna uygun olmadığı için tüm tarafları protesto etmeye davet ediyoruz.

İnsan haklarını önemseyen tüm devletleri, spor örgütlerini, akademisyenleri, basın ve medya gruplarını ve sivil toplum kuruluşlarını bu protestomuza katılmaya çağırıyoruz.

Özellikle vatandaşı bulunduğumuz ülke sporcularımız;

·         1- Özlem Çakıroğlu,

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

·         2-  Berkin Usta, 

·         3- atih Arda İpçioğlu,

·         4- Özlem Ceren Dursun,

·         5- Ayşenur Duman,

·         6- Yusuf Emre Fırat

ve Furkan Akar’ın olimpiyatın ruhuna uygun olarak protestomuza özgür iradeleri ile katılmasını bekliyoruz.

Kıymetli sporcularımız, sizlerin olimpiyat oyunları için nasıl fedakârlıklarda bulduklarınızı, büyük emeklerinizin olduğunun farkındayız, biliyoruz ve saygı duyuyoruz.

Belki Pekin’deki olimpiyat şansınızı, belki altın madalyayı kazanamayacaksınız ama bizim gönüllerimizin ve şuna eminim ki başta Çin yönetimince soykırım ile toptan yok edilmek istenen Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin dualarını ile teşekkürlerini,  onurlu insanlarımızın ve dünyadaki tüm insan hakları savunucularının gönüllülerinin şampiyonu olacaksınız.

Çin de düzenlenen 2022 Pekin Kış olimpiyatlarını, olimpiyat oyunlarının ruhuna aykırı olduğu için protesto ediyoruz.

1- Serdar ŞAHİN Türk Dünyası STK’lar Platformu (TDSP) Genel Başkanı

2- Doç.Dr.Yalçın Bay (TDSP Akademik Kurul Başkanı

3- Hakan Dikmen TDSP basın ve Medya Kurul Başkanı

4- Ayten Çalış TDSP İletişim Sorumlusu

 

Türk Dünyası Sivil Toplum Platformu(TDSTP)’na Üye Kuruluşlarımız

1- Abdulmetin Keskin Kırgizistan Derneği Başkanı
2- Şeref Kocakaya Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanı

3- Bestami Erdem  Dünya Yörük Türkmen Birliği

4- Turan Durak Yozgatlılar Federasyonu Başkanı

5- Hüseyin Delibalta Kızılelma Derneği Başkanı

6- Gökalp Küçük Milliyetçi Hekimiler Derneği

7- Necdet Ertuğrul Gagavuz Türkleri Derneği Başkanı

8-  Yunus Bayatlı Türkmeneli Derneği

9- Ertolkon Gayretullah KATED Derneği Başkanı
10- Serhat Doğan  TÜRKFAM Başkanı
11- Nurbala Avcu  Irak Türkleri Derneği

 

Ortak Bildiriyi İmzalayan Kişiler

1- Prof.Dr.Ali Akdemir Öğretim Üyesi

2- Mevlüt Uyanık Öğretim Üyesi

3- Dr.İskender Daşdemir  öğretim üyesi
4- Erol Yolcu(KATED)
5- Ferhat Avşar(Almanya)

6- Mansur Yakup(Makeedonya)

7- Okan Yetgin(Tekbayrak Derneği)


Kaynak : Tekbayrak Derneği Kurumsal Web.Sayfası(www,tekbayrak.com)


Editör: TE Bilisim