Şeytanın tatile çıktığı an. 'Babamın vasiyeti ücretsiz bakım yapacağım' dedi 30 klimayı söküp götürdü Şeytanın tatile çıktığı an. 'Babamın vasiyeti ücretsiz bakım yapacağım' dedi 30 klimayı söküp götürdü

Türkiye genelinde yapılacak olan bilgi yarışmasının üçüncü ayağı Antalya’da gerçekleştirildi. Yarışmaya Genel Sekreterimiz Sayın Ali Işıner Hamşioğlu, Ülkü Ocakları Genel Merkezi yöneticilerimiz, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı E. Serkan Uysal, Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Çelik, Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Abay, Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Burak Tülü, Konya Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Mehmet Erkin, Mersin Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birim Başkanı Kapucu katıldı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmanın açılış konuşmasını yapan Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı E. Serkan Uysal; “Malumunuz olduğu üzere içinde bulunduğumuz çağ tam manasıyla bir bilgi çağı, teknoloji çağı, uzay çağıdır. Doğal olarak da böyle bir çağda yaşayan milletler kendilerini bu çağa, bu çağın gereklerine ve şartlarına göre hazırlamak zorundadır. Bütün sosyal, kültürel, iktisadi ve siyasi meselelerini ilmin ışığı ve rehberliği ile çözmeye mecburdur. Dolayısıyla bu zorunluluk, milletlerin geniş ve güçlü bir aydınlar kadrosu yetiştirmesini tartışılmaz bir gerçeklik olarak önümüze koymaktadır.” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Sayın Ali Işıner Hamşioğlu; “Liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in işaret ettiği geleceğin lider ülkesini sizler kuracaksınız. Türk tarihi birbirinden kıymetli fikir ve aksiyon insanlarının tarihidir. Oğuz Kağan’ın dünyaya adalet götürmek olan Kızıl Elmasını pirler piri Ahmet Yesevi omuzlamış nice dava adamlarımız bu ülküyü bize kadar getirmişlerdir. Ülkücü hareketin  kökleri Oğuz Kağan’ da, Hacı Bektaşi Veli’de, Karamanoğlu Mehmet Bey’dedir. Bu kökler  dün Dündar Taşer’i Galip Erdem’i, Ahmet Arvasi’yi beslemiş  bu günde sizleri beslemektedir. Siz kökleri şerefli mazide olan ağacın dünyaya uzanan kollarısınız. Bilgiyi bilimle şekillendirecek, bizlere başka rol biçmeye kalkışanların senaryolarını yüzlerine çarpacaksınız. Türkçe okuyup Türkçe yaşayıp, Türkçe hayal kuracaksınız. Türkün hayallerinin sınırları yoktur. Geleceğin Yesevilerine, Arvasilerine, Taşerlerine selam olsun.” dedi.

Yarışmaya Antalya, Isparta, Burdur, Konya, Denizli, Mersin ve Karaman Ülkü Ocakları’ndan gençler katıldı. Yarışmada Antalya Ülkü Ocakları birinci, Mersin Ülkü Ocakları ikinci olarak Ankara’da yapılacak olan final yarışmasına katılma hakkı kazandı.

Yarışmadan sonra Antalya Ülkü Ocakları’nda il ocak yöneticileri ve fakülte başkanları ile toplantı yapan Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Sayın Ali Işıner Hamşioğlu, “Ülkemizi içinde bulunduğu bu süreçte çok dikkatli olmamız gerekmektedir. Üniversitelerde büyük provakasyonlar yapılmak isteniyor. Ülküdaşlarımızın bu hassas dönemde bu denli tahriklere karşı uyanık olmalıdır. Sayın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey’in üzerine defalarca basarak ifade ettikleri üzere Ülkücü gençlik Allah ve onun Resulünün yolundan Hak ve hakikat yolundan ayrılmadan milletinin hizmetinde olmak zorundadır. Yanlışa, hataya kötü niyete tahammülümüzün olmadığı bir süreçten geçiyoruz. Ülkücülerin hedefi müreffeh ve Büyük Türkiye ülküsüne erişmektir. O yüzden üniversitelerdeki olaylardan uzak durmalı, bilinçli ve eğitimli gençler olmak öncelikli hedefimiz olmalıdır.” dedi.

Editör: TE Bilisim