MHP Erzincan il başkanlığı MHP Erzincan il başkanlığı
Erzincan Valisi Selman Yenigün, uygun yaşa gelmiş her Türk vatandaşının üretir hale gelmesinin ülkenin kalkınması için önemli olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği(AB) destekli hayata geçirilen Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin(METEK), Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve iki yıl sürecek olan proje, 21 pilot ilde uygulanıyor. Erzincan’da da uygulamaya başlayan projenin detayları ve işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Grand Simay Otelde düzenlenen programa Vali Selman Yenigün, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Başkanlığı Projeler Koordinatörü Osman Yalçın, iş dünyasından temsilcileri katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, “Mesleki eğitime yeterli önemi verirseniz, o alandaki planlamaları kaliteyi artıracak şekilde gerçekleştirirseniz, ülkenin kalkınmasının ivme kazanacağı tartışmasız bir gerçek. Gerçekten de bugün çok sayıda gencimiz iş arayan konumda görünüyor. Ancak çok sayıda sanayici ve iş adamımızda nitelikli eleman arayışı içerisinde. Burada yaman bir çelişki var. Gerçekten de nitelikli bir iş gücüne sahibiz. Genç bir nüfusa sahibiz. Sürekli dinamik, sürekli kalkınmayı hedefleyen sanayi kuruluşlarımız var. İleriye yönelik yatırımlar yapan, ülkemizi kalkındırmaya çalışan yatırımcılarımız var. Ama nitelikli iş gücü ile sanayiyi bir türlü buluşturamıyoruz. Mesleki eğitimde kalitenin tanımlanması bu olsa gerek. Bugün Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği arasında yürütülen mesleki eğitimde kalitenin geliştirilmesi, kalitenin arttırılması ile ilgili projenin tanıtım toplantısı için toplandık. 21 ilde pilot uygulaması yapılacak olan bu projenin 21 ilinden biri olan Erzincan da bugün yapılacak çalışmanın bundan sonra mesleki eğitim anlamında yapılacak çalışmalara olumlu katkılar sağlamasını diliyorum” dedi.

NİTELİKLİ ELAMAN SORUNUNUN AŞILMASI LAZIM
Bu tarz projeleri önemsediklerini ve Erzincan’ında bu projede pilot seçilen 21 il arasında tesadüfü seçilmediğini ifade eden Vali Selman Yenigün, “Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi hepimizin bildiği gibi nitelikli eleman yetiştirerek, bunları da istihdam imkanları yaratabilecek faaliyetleri yürütmek suretiyle işsizliğin ortadan kaldırılması ve üretkenliğinde artırılması. Her uygun yaşa gelmiş ve fiziksel hiçbir sıkıntısı olmayan her Türk vatandaşının mutlaka üretir olması gerekiyor. Bu noktadan hareketle örgün eğitim kapsamında, örgün eğitim dışında yapılan faaliyetler tabiî ki var. Ama asıl ana konuda örgün eğitim. Yani Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen mesleki ve teknik eğitim. Bunu her zaman Milli Eğitim Bakanlığı artırmayı hedefliyor. Önce sayıyı artırmamız lazım. Sayının yanında bu yeterli değil. Çok sayıda mesleki ve teknik eğitim lisesi açtık. Burada iyi bir eğitim veremiyorsak burada sayının bize verebileceği çok fazla bir şey olmaz. O zaman kaliteyi artırmamız lazım. Bu programında hedefi; Türkiye’ de ki mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi projesidir. Bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Çünkü bunların içerisinde bu projenin bir pilot ili olarak Erzincan da seçilmiş durumda." diye konuştu.
Toplantıda daha sonra projenin detayları hakkında konunun uzmanları tarafından bilgiler verildi.
Editör: TE Bilisim