Haçkalı, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı oldu Haçkalı, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Yozgat Belediyesi tarafından 2004 yılında kurulan Sosyal Market, bugüne kadar 8 yılda 50 bin aileye giysi yardımında bulundu.

Yozgat Belediyesi Sosyal Market, hayırsever vatandaşlar tarafından verilen giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Soyal Market'i, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt’la birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2004 yılında kurdukları Sosyal Market'in faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü söyledi. Başer, "Sosyal Market'te özellikle giyim eşyası bulunuyor. Bu giyim eşyalarını ihtiyaç sahibi insanlarımıza ücretsiz olarak vererek ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

Sosyal Marketin, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yürütüldüğünü ifade eden Başkan Başer, "Buraya vatandaşlarımız, giymedikleri veya az kullandıkları giysileri ve ayakkabıları verirken, çok sayıda esnafımız da özellikle sezon sonlarında ellerinde kalan giysileri getiriyor. Kullanılmış olan eşyalar yıkanıp ütülendikten sonra paketleniyor, ihtiyaç sahibi insanlarımız markete gelerek bakıyor, kendilerine uygun elbiseleri alıyorlar. Sosyal marketimizde gelinlik, nişanlık da bulunuyor, evlenecek kızlarımız buradan gelip gelinliklerini ücretsiz alıyorlar." diye konuştu.

Yaz aylarına göre kışın, ihtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet ihtiyaçlarının daha fazla olduğunu söyleyen Başkan Başer, insanların, evlerinde kullanmadıkları giyilebilir kıyafetleri Sosyal Market'e getirmelerini istedi. Başkan Başer, "Kışın vatandaşlarımızın en fazla ihtiyacı olan kazak, kaban, palto, çizme ve bot gibi giyim eşyalarına ihtiyaçları vardır. Duyarlı vatandaşlarımızdan, evlerinde kullanmadıkları giyilebilir kıyafetleri marketimize getirmelerini istiyoruz. Çünkü buraya gelen dar gelirli ailelerimiz bir mağaza gibi buradan hem kendileri hem çocukları faydalanıyor. O yüzden burada ne kadar çok çeşit kıyafetler bulundurabilirsek o kardeşlerimize daha fazla yardımcı olmuş oluruz." şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim