Bugün 19 Mayıs 2013.Ata’nın Samsun’a Bandırma Vapuruyla çıktığı günün 94.yıldönümü.

Kurtuluş Savaşının başlangıcı,özgürlük meşalesinin yakıldığı yer.Kuva-i Milliye ruhunun ülkeyi adım adım sardığı,bir bağımsızlık destanın yazıldığı yer.

Mustafa Kemal 9.Ordu Müfettişi olarak gittiği Samsun’da çok sevdiği askerlikten istifa etti yer Samsun yıl 1919
Amasyada,Erzurmda,Sivas'ta toplantılar yapıp,Türk Milletini mücadeleye sevk eden,ömrü cephelerde,savaşlarda,namlunun ucunda geçmiş ömrünü milletine adamış 20.asrın ve tüm yüzyılların gelmiş geçmiş en büyük lideri Atatürk.

 

Çanakkale de Anafartalar Kahramanı ünvanı alan,gögsüne şarapnel parçası çarptığında cephede en önde olan,askerlerine Ben size taaruzu değil,ölmeyi emrediyorum diyen,karlar üstünde yatan,başkomutan olarak Milli Mücadeleyi yöneten,Cumhuriyeti,bağımsızlığı bize armağan eden,yenilikler yapan,ömrünün son anına kadar kendisini ülkesine adamış,bütün mal varlığını Türk Milletine armağan etmiş,hiç yurt dışı seyahati,gezisi yapmayıp,İngiliz Kralından,İran Şahı Pehleviye kadar herkesin ayağına geldiği,Avrupanın Milletler Cemiyetine başvurun önerisi karşısında Türkiye başvurmayacaktır,gerekli görülürse alırsınız deyip,Avrupaya başvurusuz Türkiyeyi üye kabul ettiren,Türk Milletinne yürekten bağlı bir Türk Lideri Atatürkü tanımamak,O’nu anlamamak,yanlış tanıtmak,iftira atmak,O’nu anmayı,tanımayı gereksiz bulmak bir Türk’ün yapacağı akıl ve vicdan işi bir şey değildir.


Cumhuriyet kanla,gözyaşıyla kurulmuşken bu gün bazı sözde aydınlar,doktorlar,öğretmenler,sözde okumuşlar Atatürk’ü bilmiyor,değer vermiyor.Çünkü okumuyor,tek kaynağa bağımlı ve at gözlüklü.

Bu ister bir profesör,ister çift üniversite bitirmiş biri olsun,bilmiyor,bilmiyor.

Can Dündar bile Mustafa filmiyle Atatürkü yanlış,gerçeğe aykırı şekilde lanse etti.

Atatürk, karanlıktan korkardı dedi halbuki;
Mustafa Kemal cahilliğin karanlığından korkan,dine siyaset bulaşmasını stemeyen,yenilikçi,eşitlikçi,üstün donanımlı asker,devlet adamı,eşşsiz bir deha,Türk Milletine aşık gerçek bir vatanperverdi.

Ömrünü Türk Milleti ve Devletine adamış liderdi.

Can Dündar'ın bu filmi Atatürk'e yapılan en büyük iftira,yalan ve saygısızlık hareketidir.

Ne yazık ki Ermeni Konferanslarına sponsor olan Sabancı bu Mustafa filmine de sponsor olmuştu.

Çanakkale Geçilmez çizgi filmi de hatalarla,yanlışlarla dolu,Atatürke hakettiği yerin,sürenin verilmediği olumsuz bir örnek.Bu çizgi film yapılırken tarihçi uzmanlardan yardım alınmalı,film tarihi gerçeklere uygun çekilmeliydi.
Ayrıca Tolga Örnek adındaki zat (Eski Deniz Kuv.Komutanı Özden Örnek’in oğlu ) tamamen Çanakkale Savaşı gerçekleri ile örtüşmeyen bir belgesel hazırlamış.Bu belgesel de tam bir fiyasko.

Hatırlarsanız Mustafa Altıoklar adındaki doktor zat da 4.Murat’la ilgili İstanbul Kanatlarımın Altında filmiyle,4.Muratı küçük düşürmüş,sigara ve içki içtiği konusunda,toplumu olumsuz yönde bilgilendirmiş ve bunu da sanat adına yapmıştı.

Bunu değil Türk Milleti tüm dünya kabul etmiştir.

Ama o hep farklı gösterilmek isteniyor.Asil ve onurlu fotoğrafında derin rötuşlar,karalamalar yapılarak Atatürk sevgisi kırılmak,yok edilmek isteniyor.Atatürk,Milli Mücadele,tüm tarihimiz yeterince anlatılmıyor.Çünkü okunmuyor ve bilinmiyor.Kulaktan duyma,uydurma şeylerle Atatürk’e yafta vuruluyor.

Onun karşısına O’na düşman,donanımsız,bilgisiz bir nesil çıkartılıyor.

Atatürk’e ağır iftiralar,hakaretler,belden aşağı iğrenç hakaretler,tahammülsüzlük,film,kitap,tartışma proğramları,yazılar.

Ve Atatürk resmini bile 10 Kasımda özellikle takmayan eğitimciler,Anıtkabir'deki,10 Kasımlardaki törenlere katılmayan yerel yöneticiler,Hasan Mezarcı gibi uzay bağlantılı mebuslar gerçekten Türkiyeye yakışmıyor.

Bu yapılanlar deli saçması.Bilgisizliğin,duygusuzluğun yüzeye vurmuş hali.Çünkü kafalar boş,yürekler boş,hayaller boş.

Fransızlar bile bir çok savaşı kaybetmiş Napolyon Bonapart'a sahip çıkıp Milli Kahraman ilan ederken bizde bir taraftan Atatürk,bir taraftan İsmet İnönü ve diğer başka liderler acımasızca eleştiriliyor,yerin dibine batırılıyor.

Atatürk gibi,İsmet İnönü,Kazım Karabekir,Hasn Tahsin,Sütçü İmam,Şerife Bacı,Yörük Ali Efe,Rauf Orbay,Enver Paşa,Ali Fuat Cebesoy,Refet Bele,Gaziantepli Şahin Bey,Satı Kadın,Hun İmparotoru Atilla,Mete Han,Fatih Sultan Mehmet,Kanuni yeterince öğretilmiyor,iftiralarla karalanıyor.

Tv,gazetelerde adına aydın dedikleri aya -ma-yan-lar,sözde yazarlar ahkam kesiyor,tarihin kahramanlarını yok etmeye,gönüllerden,kafalardan çıkarmaya çalışıyor,yani temiz,arı suyu bulandırıyor.
Halbuki tarih yazmak,tarih yapmak kadar önemlidir.Bu konuda uzman görünüp,etiketi olan proflarda yeterince yeterli değil.

Tarih bölümünü bitiren bir tarihçi çok az veya ders kitabı haricinde hiç kitap okumuyor.Sonra alıyor diplomayı eline ve bilmediği,okumadığı,araştırmadığı konuları deli saçmalarıyla,bilimsellik ve gerçeklerden uzak anlatmaya çalışıyor maalesef beyinleri,ruhları zehirliyor.

Biz toplum olarak okumayan,araştırmayan bir toplumuz.Bahaneci,bananeci.

Magazin kültürsüzlüğüne,dizilerdeki saçmalık,yalanlarla Muhteşem Yüzyılda olduğu gibi inanan,savunan,tarihin temel bilgilerini bile bilmeyen,hatırlamayan balık hafızalı bir toplumuz.

Şimdi en basidinden Osmanlı Devletinin başkentlerini,ilk ve sonu sayın desem,Ankara neden başkent seçildi desem,ilk toprak kaybettiğimiz anlaşma nedir desem,Osmanlı Devletinin kurucusunun hangi soy,boy,koldan olduğunu sorsam,Avrupa Hun İmparatoru kim desem,10′luk sistemi kim kurdu desem,Orhun Abideleri nedir,nerededir desem,Saltanat hangi tarihte kaldırıldı desem,Çerkez Ethem hain mi,kahraman mı desem,Cengiz Han Türk müdür desem yanıt alabilirmiyim acaba?

Geçmişini,tarihini bilmeyen geleceğini tayin edemez.

Atatürkü,ve tüm Türk Büyüklerini,tarihini bilmeyen tarihçi de,doktor da,öğretmen de,mebus da öğrenci de kim olursa yarımdır.

Bu konuda eğitimcilere,kendimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirelim,doğru kaynaklardan doğru öğrenelim,doğru yaşayalım.Atatürk kulaktan dolma bilgilerle,bir kitapla öğrenilmez.
Benim temennim tarihimizin,Atatürk’ün ve tüm Türk Büyüklerinin hayatı,mücadelesi doğru bir şekilde öğrenilsin ve öğretilsin.

Atatürk Çanakkale Geçilmez çizgi filminde geçen 5 saniye ile anlatılacak,bir lider değildir.

O’nu anlatmaya tarihin bütün sayfalarına sığmayacak kadar büyük,asil,bir asker ve devlet adamıdır.

Kimsenin ne sözü,ne yüreği,ne statüsü onu yok edemez,karalayamaz.

Türk Milleti olarak Atatürk ve tüm şehitlerimizirahmetle,saygıyla anıyoruz.

Diplomalı ve diplomasız cahiller için senden,şehitlerimizden özür diliyorum Ata’m.


Aşık Mahzuni Şerif – 

Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz
Neredesin Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bu Gemi Bu Karadeniz
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
İçimde Sen ,
Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
Bir Daha Gel, Gel Samsundan
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost