Televizyonu açıyorsanuz tamamen Dünyadan,bilimden,temel öğretilerden uzak magazin ağırlıklı,arada bol bol diziler,ünsüz ünlülerin hayatlarından bir demet maydanoz.

Eskiden Tele Vole Kültürü vardı ama şimdilerde onu aratmayan Gülben Ergen boşanacak mı,Sibel Can oğlunun gönlünü alabilecek mi,Nihat ile Nouma kappışacak mı?Kanuni Hürremin aşkının esiri olmakta nereye kadar gidecek,Çocuklar Duymasın dizisinin sözde taş fırın erkeği Haluk kızının adına flört dedikleri rezilliklerine nasıl okey diyecek,ya havucun fındık kadar aklıyla abuk sabuk hareketleri,Arka Sokaklarda bu hafta hangi olay bomba etksiyle Terminatörü aratmayan bir şekişlde çözülecek.Yahşi Cazibe ise artık Vahşi Cazibeye çoktan döndü.Yaprak Dökümünün sonbaharı çoktan yapraklarımızı döktü,artık yüreklerimize ilkbahar gelmez oldu.

Ya o yemek proğramları tam bir felaket.Tüm bu rezilliklerin üzerine bir tuz,biber eksikti.Yemek proğramından başka her şeye benzeyen gerçek bir ucube.Hanımın Çiftliği,Polatın Memati ve Abdulheyle Mahşerin 3 atlısını oynaması,tamamen hayal ürünü,abartı ötesi bir dizi  maalesef bizim ülkemizde 5.sezonu oynuyor.Şimdi tatilde.Eee çok adam dövdüler ve öldürdüler tatil onların da hakkı.
.Sabahları 9 kocalı Seda Abla da olmasa,araya ,Evlenme proğramları ve evliliğin ayağa düşürülüşü.Esra Erol hanfendinin hala Atv kanalında evlenme proğramı yapması çok üzücü.
Bir Dizi Bilgi Yarışması çıktı ki akıllara ziyan.Bir sen eksiktin.Sor dizilerdeki her şeyi.Anlatsın ahali,çoluk,çocuk cevabı en ayrıuntıya kadar.Televizyon izlemesini,proğram seçmesini gerçekten hiç bilmiyoruz.Tamamen televizyonun esiri olmuşuz.Misafirlik artık Türk Milletinde bu pek kjalmadı ama olduğunda TV karşısına geçen ahaliler,ne muhabbet ne tebbessüm ?Varsa yoksa Hürrem,Kanuni,Pargalı,Alemdar Polat ve taş fırın Haluk,arkasından SurViver,bir de arkasından dizi yorumları gelmişse yenmez tadından.
Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasında yarışmacılar kadın,erkek  karışık arabaya doluşmaları da tam bir terbiyesizlikti,kimin eli kimin cebinde belli değil.Üst üste bir Nisssan Juke'de 19 kişi. nihayet bu ahlaksız harekete son verildi.

Şimdi gençlerin izlediği Show Tv'deki Pis Yedili dizisi de tam bir içler acısı.Muhteşem Kamil afedersiniz Muhteşem Yüzyıl dizisinden iyice tiksinmişken nereden çıktı bu sabıkalı diziler?
Bir zamanların Yaprak Dökümü dizisinin yerini Güneşi Beklerken aldı.

 

Ancak bir az gelişmiş ülkede bunlar revaçta olur,milyonları ekrana kitler.Ya Türkçe konuşma özürlü haber sipikerleri,kanal D’nin rahmetli M.Ali Birandı,ya Fox’un Fatih Portakalı.Artık Halit  Kıvanç gibi düzgün Türkçe konuşan muhteremlere hasret kaldık.Bunların da etkisiyle artık gençlik Oha oldum yani,moruk naber gibi argo,küfür içeren kelime hazinesi Afrikalıları aratmayan bir yapıya sahip oldu.Hele bir de msn çetleşmesi Türkçe’nin selasını çoktan verdirtti.

Her yerde tabelalar özentilikten dolayı yabancı isimlerle doldu,taştı.Cafee,patisserie,show room gibi kelimeler resmen hayatımızı ve bizi esir aldı..
Eskiden TRT’de çok güzel diziler,yayınlar vardı.Ama artık ülkemizde bir zamanlar Dallas dizisiyle uyutulan nesiller şimdilerde yeni sanal kahramanlardan
Acun Ilıcalı  gerçeği ve Nihatın borçlarını ödemek için kazanmak zorunda olduğu Pascal Noumalı,Asenalı süperrr yarışmalar var.Futbolu beceremeyen adam Türkiyede baktı ki bol seçenek kolay kazanç var danstan tutun,yarışmalara kadar her şeye katılıdı,Beyaz ‘ın proğramında bile kendini gösterdi.
Burada önemle durulması gereken bir milleti ayakta tutan birbirine bağlayan değerlerin başında dil gelmektedir,ne yazıkki biz millet olarak dilimize yeterli özeni göstermiyoruz.Özellikle internet ortamında kısaltmalar kullanarak ne olduğu belli olmayan uydurma kelime ve cümlelerle dilimizi yok ediyoruz.Konfüçyus dil konusunda bazı güzel sözler sarfetmiş bakalım..
Dil düzensiz olursa, sözler düşünceyi iyi anlatamaz…
Düşünce iyi anlatılmazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz…
Görevler gereği gibi yapılmazsa, âdetler ve kültür bozulur…
Âdetler ve kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar…
Adalet yoldan çıkarsa şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez…
İşte bunun için hiçbir şey dil kadar önemli değildir
Burada önemle durulması gereken Türkiye’nin bir kültür savaşı karşısında olduğu,amacın kültürel yapımızın çökertilmesi olduğu unutulmamalıdır.Magazin,pop kültürü,dizilere,msn ağzı konuşmaları şiar edinmiş,benliğinden arındırılmış,Mankurtlaştırılmış bir kuşaklar topluğu oluşmuş durumda.

Eskilerde Hey Corc versene borçla kendini gösteren,Tarkanla Kıl Oldum iğretisine dönen,Serdar Ortaçla Karabiberim Vur kadehlere içelim dedirten boş,gereksiz,anlamsız,ruhsuz mırıldanmalar.Hiç bir değeri yok.Adına da sanat diyorlar ama sanat buysa yazık gerçek sanata ve sanatçılara.Sanat bunlar için ego tatmini,popülerlik ve para kazanma aracı.
Gençlere Halime Çavuşu,Şerife Bacıyı,Yahya Çavuşu,57.Alayı,Sakarya Meydan Muharebesini,Göktürk Devletini,2.Abdulhamiti,Sütçü İmamı,Şahin Beyi,Hasan Tahsin’i,Türkiye’nin koordinatlarını,Kazım Karabekir’i,Lozanı,Sevr’i,Atatürk’ün yapptıklarını,Kuvayi Milliyeyi sorun,bakalım kaç tanesini bilecekler,ardından dizileri,sözde sanatçıları,futbolcuları,transferleri sorun,bakalım hangisini fazla bilecekler???
Sanatçı dediğin Türk Kültürüne ihanet etmeli,topluma yaşantısı,giyinişi,her hareketiyle örnek olmalıdır.Maalesef sözde bu sanatçıların bir çoğu boşluk içinde,alkol,uyuşturucu bağımlısı,kumar düşkünü gerçek hayattan ve güzelliklerden uzak sahte cennetlerde sanal ortamlarda yaşıyorlar.
RTÜK’ün ve ilgili bakanımızın ,yetkilelerin şu ekranları rezil rüsva eden,kirleten tüm proğramlara son vermeleri,kültürümüze uygun,seviyeli proğramlar ve diziler yappılmasını sağlamaları,Türk ailesini,çocukları,gençleri korumalarıdır.
Ayrıca gazete ve tvlerde sigara,içki,kumar,uyuşturucu özendirici her türlü reklamlara son verilmelidir.Geçenlerde bir gazetede 5 tane alkol reklamını boy boy görünce şok oldum.Artık sigara yaşı ilköğretime,içki yaşı ortaokula kadar düştü.Acil önlemler alınması lazım.Konferans,slaytlı,videolu anlatım,takip ve ruh ve beden sağlığı için spora teşvik.
Eğitimciler,anne,babalar kendinizi ve çocuklarınızı TV esirliğinden,Türk Kültürüne yabancılaşmadan koruyun.Değperlerimizi,örf,adetlerimizi inci gibi ana dilimiz Türkçemizi,Türk Edebiyatının önemli eserlerini,tarihimizi öğretin.Okullarımızda TV’nu Bilinçli Kullanma Dersi verilmelidir.
Çocuklarımıza İngilizce,Almanca ,Fransızca öğretelim derken ecnebi kültürünü aşılamayalım.Onları ateşe atmayalım.Tv’nun zararlarından korunalım.TV Proğramlarını seçelim,uygun olan proğramları izleyelim,maymun iştahlı olup sabahtan akşama kadar TV’nin modern kölesi olmayalım,zincirlerimizi kıralım.Günümüzün en etkin savaşlarından birinin KÜLTÜR SAVAŞLARI olduğunu unutmayalım,tehlikenin farkında olalım.Tehlike evimizde.Kendini ve aileni koru!Tehlikenin farkında var.Yarın çok geç olmadan.

Ne dersiniz?Kendi kültürümüzü yaşama ve yaşatmanın tam zamanı değil mi?