4+4+4 eğitim sistemi büyük umutlarla,balonlarla aniden eğitim sistemimizin temeli oldu.Alt yapı çalışması arge,pilot uygulamalar yapılmadan birden 66 aylık ve daha düşük yaşta olan bebeler birden kendini okulda buldu.Bazı velilerin insifiyati bilinçsizlik ve biraz da heyecandan 66 aylık çocuklarını okula verdiler.Ne tuvalet hazır, ne kitap,metaryal ne de bebek ve veli (!)

Ağlayan,annemi istiyorum naralarından koridorlardan geçilemedi.Tv ve gazeteler ise yeni sistemi cilalayıp bir güzel parlattılar.Holding patronundan gazeteci TV ‘ci olursa olacağı budur.

Garanti Bankası,WW ,Alman ortaklı muayene istasyonları ve diğer şirketlerin sahibi Türkiye’nin en zengin adamı ünlü Ferit Şahenk NTV,Star,Kral Tv sahibi.Siyasetle içli dışlı olman lazım yoksa ne ihale alabilirsin ne de ayakta kalabilirsin.Mazallah kapına gelen vergi memurlarına köle olsan seni kimse kurtaramaz.

Sadece Ferit Bey yok medya,gazete işinde.Aydın Doğan,rahmetli Enver Ören ve daha niceleri.

Eğitim basite,hafife alınacak bir oyuncak veya araç değildir.Eğitim bir milletin geleceğidir,uzmanlık işidir. Bu sistemde altyapı eksiklikleri giderilmeli derin araştırmalar yapılarak noksan kısımları giderilmelidir?

Gerçi ölüyü diriltmeye benziyor ama belki ölü, canlanır. Bir de okullarda serbest kıyafet uygulaması olsun denildi.Bu tamamen bataklığa saplanma anlamına gelir.Avrupa serbest uygulaması ile baş edemedi.Formaya dönüş yaptı.Türkiye bunu asla kaldıramaz.Okullarda nizam,başarı olmasını istiyorsak formayı asla kaldırmamalıyız.

Bir de bir protesto çıktı, öğretmenler isyanda.Kravat kaldırılmış,blucinli öğretmenler,dar kesim,bol kesim.Yakında İspanyol Paça da moda olur.Öğretmen dediğin kılık kıyafeti ile örnek olması lazım.Belirlenmiş formalde giyinmesi lazım.

657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu da bunu gerektirir.

Eğitimde Fatih Projesi gerçekleşememiş,akıllı tahtalar ve tabletler hayallerde kalmış.İşte bazı liselere verilmiş falan.Sen temel atmadan,plan,proje çizmeden ev yapmaya kalkarsan yaptığın en hafif rüzgarda bile uçar gider.

Okullarda rehberlik de tam anlamıyla çalışmıyor.Rehber öğretmeni büro memuruna benzetiyorum.Bir kaç kağıt,yılda bir 5 dakikalık görüntü.Çin malı Tv’yi andırıyor.

Çoğu Okullarda yeterince tesis ,fiziki ortam yok.Çocukların oyun oynayacağı alanlar çok kısıtlı.Çocuklar sosyal aktivitelerde yeterince yer alamıyolar.

Öğretmenler özlük haklarını alamayıp zaman zaman bazılarınca hedef gösteriliyor.Bunun içinde medya da ön sıralarda.Şamaroğlanına çevrilmiş durumda.Bu da çok büyük yanlışlardan biri.Öğretmenlerin motivasyonu bozulmamalı,eğitim konusunda tespitleri dikkate alınmalıdır.

Dersanelerden dolayı sendika bile kuruldu cennet ülkemde. Aktif Eğitim Sen,35.000 üyeyle sonra kepenklerini kapatıverdi.Dersaneler tabiki kapatılmamalıdır.Şu ortamda eksikleri gidermede aracı olmaktadır.Sınavlarda sıfır çeken öğrenciler bayağı bir rakam teşkil etmekte. Hal böyle iken bu konuyu tartışmak şu an manasız.

Yoksa yandı gülüm keten helva.