Terörün Girdabındaki Türkiye

 

Pkk terör örgütü (Partiya Kalkeren Kürdistan) 1978 yılında Diyarbakır’da   Abdullah Öcalan dahil 15 kişiyle kurulmuş T.C ‘yi parçalamayı hedefleyen kanlı bir terör örgütüdür.

Şanlıurfa  Halfeti de doğan kurucu üyelerden Apo hakkındaki karışık,çelişkili bilgiler giderilmelidir.Tapu kadastro memuru olan Apo’nun Diyarbakır Cezaevinin yapımında imzası olan Hukuk ve Siyasal terk eden bayan Kesira hanımla evlenen (babası MİT mensubu) Apo üzerindeki  tüm soru işaretleri giderilmelidir.

 

İlk eylemini Eruh’ta yapan örgüt günümüze kadar yaklaşık 40.000 kişiyi çoluk çocuk,yaşlı kadın,asker,polis,öğretmen ayrımı yapmadan öldürmüş ve yaralamıştır.

 

 

Terörle mücadele uzun yıllar sürmüş ve halen (güya) devam etmekte çözüm süreci adı altında İmralı canisi ile görüşülmektedir.Önceleri bu görüşmeler yalanlanmış, iftara atıyorlar şerefsiz bunlar denmiş.Ama sonra zik zak çizerek Devlet görüşür  denmiştir.Apoyla şu ana kadar BDP heyeti dokuz kez görüşmüştür.

 

Şu ana kadar çalışmalar incelendiğinde barış süreci,halkların kardeşliği,kardeşlik projesi adı altında Türkiye  Cumhuriyetine ihanet edilmiş,ülkemizin temeline daha büyük ve ağır dinamitler yerleştirilmiştir.

 

Apo kendini savaşçı,Tanrıça ilan ederken artık benim  stratejik konumumu belirleyin der hale gelmiştir.Taviz üstüne taviz İmralı Adasına gönderilen  BDP heyetleri,kameralara yapılan  açıklamalar sayesinde şımartılan Pkk ve terör örgütü yanlıları resmen kuduz gibi azmışlardır.

Analar ağlamasın sözü ile iyi demagoji yapılmış,bu hakikatleri söyleyen yazanlar hain ilan edilerek değerleri itibarsızlaştırılmıştır.Terörün meclisteki uzantısı BDP ve onun milletvekilleri T.C savaş ilan etmişken,milletvekili sanılan hainler Pkklılara sarılırken,her türlü desteği verirken halen barıştan,çözümden bahsetmek mümkün değildir.Pkk yıllar önce sırf zaman kazanmak için ateşkes ilan ederdi,ama karşımızda bir devlet yok ki kim ile barış anlaşması imzalayalım?

 

Terörle mücadele 1980’li yıllardan bugüne hata yapan hükümetler vardır.Bu yanlışlardan ders alınmalıdır.

 

 

Terör örgütünün ülkemize verdiği zarar gerek maddi gerek manevi olarak çok fazladır.Pkk medyası maksimum düzeyde iken ulusal kanallarda çözüm sürecine destek verenlerde Pkk’nın kullandığı bir araç olmaktan öteye gidememiştir.Üniter yapıyı savunanlar soyutlanarak ötekileştirilip,barışı engelleyen unsurlar olarak gösterilmiştir.

 

Apo bir vatan hainidir.Cezası bellidir.İlk önce asılması gereken bu insan kurusu ne televizyonu,ne cezaevi arkadaşlarını ne özel doktorları ne de özel korumaları hak etmeyen Ermeni dönmesi bir katildir.

 

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu  ordunun Pkk’ya karşı daima saldırı durumunda olması gerektiğini, savunma durumunda olmamasını savunmuştur.Şu an terörle mücadele ediyoruz diyenlerin tamamı yalan söylemektedir.Çünkü TSK operasyonları ve arama tarama işlerini çoktan beridir yapmamaktadır.

 

Çözüm sürecinde Pkk aşırı güçlenmiş maddi ve manevi desteği maksimum seviyeye ulaşmıştır.Geri çekilme yalanı da ortaya çıkmış ancak %15’lik çoluk çocuk dağdan inmiş ana kadro ve tüm militan güçler dağlarda,sınırlardadır.Bazıları müstahkem mevkilerde şehirlere yerleşmişlerdir.

 

Hiçbir terör örgütü ile anlaşma yapılmaz ve yapılmamalıdır.Yok dil özgürlü,halkların kardeşliği hepsi yalan dolan laflardır.

 

 

Kamuoyuna gerçekleri anlatmakla yükümlü basının büyük çoğunluğu  maalesef ele geçirilmiştir.Yapılması gereken Pkk ile mutlaka aktif mücadele yapılmalı .Pkk’nın bütün bağlantıları yok edilmelidir. Bunun içinde Profesyonel orduya geçilmeli veya terörle mücadele özel bir birime verilmelidir.

 

Sivil toplum örgütlerince desteklen Pkk beyinlerden ve dağımız,taşımızdan atılmalı yok edilmeli,eyalet  sistemine oradan da özerklik ve bağımsızlığa gidecek yol haritaları yırtılıp çöpe atılmalıdır.Bunun için yapılan yanlışlardan acilen dönülmeli Türkiye Cumhuriyeti’ni esas alan eski adıyla BOP yeni adıya GOP (Geniştilmiş Ortadoğu Projesi)hazırlayan taraf olan İsrail ve ABD’nin suratına çarpılmalıdır.

 

Bugün Ortadoğuda her gün kan akmaktadır.Önce Irak sonra Libya,Suriye ve Mısır.Bu kan ve göz yaşının sorumlusu İsrail ve ABD’dir.Türkiye de böyle bir girdapa çekilmek istenmektedir.Türkiye iç ve dış polikalarını gözden geçirmeli parçalanma projelerine karşılık vermeli milli (ulusal) projeler üretilmeli,ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumalıdır.

 

Zira Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur,olmamıştır ve olmayacaktır da…